Digidexo.com

Prognose for Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en av de vanligste årsakene til hæl smerter, ifølge Mayo Clinic. Tilstanden er forårsaket av små rifter som utvikler seg i plantarfascien, et band av vev som går fra hælen til tærne, langs fotsåle.

Identifikasjon

Med behandling, er den samlede prognosen for plantar fasciitt bra, ifølge US National Library of Medicine. Dette betyr at de fleste mennesker fullt utvinning fra tilstanden.

Time Frame

Behandling for plantar fasciitis vanligvis tar cirka ni måneder for symptomer på tilstanden til å forsvinne. I noen tilfeller er behandling som kreves for så lenge som to år, ifølge det amerikanske National Library of Medicine.

Typer behandling

Behandling for plantar fasciitis involverer typisk bruken av ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler for å kontrollere smerte, kortikosteroider for å lindre inflammasjon, fysioterapi å styrke vev, og buen støtter og splinter til å bære over natten for å holde plantar fascia forlenges, i henhold til Mayo Clinic. I noen tilfeller, blir operasjonen som kreves for å reparere skaden på vevet.

Risiko

Noen risikoer er forbundet med behandlinger for plantar fasciitis som kan forverre prognosen og føre til redusert mobilitet. Kortikosteroid injeksjoner utgjøre en liten risiko for ruptur av sener i foten; kirurgisk reparasjon noen ganger svekker styrken på buen i det berørte foten, advarer Mayo Clinic.

Betraktninger

Hvor raskt du får behandling når symptomene på plantar fasciitt utvikle påvirker prognose fordi ignorerer tilstanden kan føre til økte tårer og belastning til plantar fasciia. Snakk med legen din hvis du utvikler smerter i hælen som er verre når du våkner, eller når stiger etter blir sittende i lang tid.