Digidexo.com

Hvordan Tape en skadet skulder

Hvordan Tape en skadet skulder


Idrettsutøvere som bruker våpnene igjen og igjen i løpet av kontaktsport er utsatt for skulderskader. Taping en skadet skulder gir støtte og lindrer smerte mens utøveren fortsetter å delta i sport. Taping hjelper også hindre forvridning.

Bruksanvisning

•  Rens huden rundt skulderområdet med såpe og vann for å fjerne kroppsolje. Tapen vil holde bedre på ren, tørr hud.

Plasser skulderen i en 45 graders vinkel. Plasser en skum brystvorte ringen over brystvorten for å forhindre irritasjon mens taping.

Dekk huden med ElastoWrap å forhindre irritasjon før påføring av tape. Påfør en stripe av 38mm Strapping tape starter under brystvorten går over skulderen ender på ryggen og rundt brystet under armen, som starter under brystvorten møte opp med det første stykket på ryggen. Vikle en mer stykke tape rundt det øvre parti av armen.

Påfør to eller tre strimler av 38mm tape fra skulderen til armen. Påfør begynnelsen av båndet på toppen av forsiden av skulderen går over i armen og slutter på baksiden av armen båndet. Overlappe to eller tre strimler av tape.

Påfør to eller tre strimler av 38mm tape i motsatt retning. Begynne fra toppen av ryggen og vikle seg rundt på forsiden av armen båndet. Overlappe to eller tre strimler av tape. Dette vil skape en X på overarmen.

6. Påfør 2-3 flere strimler av tape over de opprinnelige strimler. Fest dem fra brystvorten over skulderen ender på ryggen, fra brystet under brystvorten rundt under armen til baksiden og rundt overarmen.

Pakk skaden med plaster. Start på armen og vikle en gang rundt den øvre del av armen, som strekker seg over forsiden av skulderen og over brystet til den andre siden av legemet, under armen. Vikle bandasje rundt den andre siden av legemet og langs baksiden og bringer det opp rundt det skadde skulderen på nytt.

Fortsett overlappende bandasjen ved hjelp av et åttetall teknikk på skulderleddet for å øke stabiliteten og gi beskyttelse. Vikle minst tre ganger rundt kroppen. Bruke et stykke av stropping tape for å feste bandasjen på plass.