Digidexo.com

Hva er atferdsbarrierer?

Hva er atferdsbarrierer?


En atferds barriere står i veien for å endre en bestemt atferd eller et mønster av atferd. Når en person bestemmer seg for å endre en bestemt atferd er det gunstig å identifisere hva psykologiske barrierer kan være på plass å hindre ham fra å endre. Vinne atferdsbarrierer er en vanskelig prosess og krever engasjement fra den personen som søker endringen.

Eksempler

Den vanligste typen atferds barriere kommer når en person prøver å endre en dårlig vane. Et eksempel på når en person kan forvente å møte et atferds barriere ville bli når de prøver å riste en avhengighet, slik som røyking, alkohol eller narkotika. En person som prøver å gå ned i vekt kan støte atferdsbarrierer når du går på en diett eller starte et nytt treningsprogram.

Entre

En person som prøver å overvinne en atferds barriere må innrømme det eksisterer. Noen mennesker fornekter behovet for å endre, noe som skaper en mangel på motivasjon. Noen mennesker skjule visse problemer som en måte å bagatellisere deres problem. Når en person bagatelliserer problemet de er å unngå problemet, som er skadelig for dem å gjøre noen varige endringer.

Løsning

Etter en person identifiserer mulige atferdsbarrierer må han arbeide for en måte å overvinne dem. Det er viktig å se på ressurser tilgjengelig for den personen som søker å endre en bestemt atferd. For eksempel, hvis han ønsker å slutte å røyke han bør se på røykesluttprogrammer og som kan fungere best for ham. Utdanning er en viktig komponent til adressering atferdsendringer og jo mer kunnskap en person har om en situasjon den bedre i stand han er til å håndtere det.

Betraktninger

Atferdsbarrierer er ikke alltid noe som lett kan kontrolleres av personen opplever dem. I noen situasjoner en person må kanskje søke medisinsk intervensjon for å hjelpe ham å overvinne atferdsbarrierer. For eksempel, i en sak hvor en person opplever helserelaterte problemer i forbindelse med den negative atferden, kan det være en underliggende helse grunn som må tas opp. Når genetikk er involvert en person kan slite mer for å forandre seg, men kan være like vellykket.