Digidexo.com

Hvordan en sykdom kan overføre fra en katt til en menneskelig

Hvordan en sykdom kan overføre fra en katt til en menneskelig


Katter kan bære en rekke artsspesifikke sykdommer, men de kan også bære sykdommer som kan overføres til mennesker. Selv om du kanskje ikke får katteinfluensa, er det en mulighet for å få andre sykdommer. Sykdommer som kan overføre fra et dyr, slik som en katt, til et menneske som er kjent som zoonotic.

Historie

En av de vanligste måtene for en sykdom å passere til mennesker er gjennom avføring. Toksoplasmose forårsakes av en parasitt som infiserer rotter og fugler som blir så angrepet og spist av katter. Kattene i seg parasitten og innskudds millioner av dem i deres avføring over tre uker infeksjon. Mennesker kommer i kontakt med parasitter og tilfeldigvis innta dem når du skifter kattesand boksen eller spise mat som har hatt kontakt med katten avføring.

Avføring

Zoonotiske sykdommer har eksistert i årtusener, og forskere har funnet bakterien som forårsaker noen former for leddgikt i både forhistorisk mann og dinosaurer. Katter og gnagere ble identifisert som bærere av toksoplasmose så tidlig som 1903 og senere identifisert som en agent for sykdommen før 1932. Leger og veterinærer har brukt mange år på å lære om sykdommer som kan smitte fra katter til mennesker, og arbeider for å opplyse offentligheten, fordi noen av disse sykdommene kan være dødelig.

Fluid

Noen zoonotiske katten sykdommer blir ofte formidlet via kroppsvæske som blod og spytt. Rabies er en virussykdom som alle pattedyr, inkludert katter, er utsatt. Rabies forårsaker uberegnelig og ofte aggressiv atferd hos dyr, og overføres via infisert spytt gjennom en bit. En lavere næringskjeden dyr slik som en rotte eller bat er vanligvis den primære bærer, og deretter infisere en høyere orden pattedyr, for eksempel en katt. Dette resulterer i høyere orden dyr, vanligvis et kjæledyr, bli aggressiv og bitende et menneske.

Skrape

En katt scratch fører ofte til et blødende sår, og som kan være en perfekt mulighet for bakterier. Nesten 90 prosent av Cat Scratch Fever tilfellene er forårsaket av bitt, slikke eller klø av en katt. Bakteriene kan ha blitt overført til klørne under rengjøringen, og overført til et menneske etter en ripe, ofte under lek.

Typer

Det finnes mange typer sykdommer som kan overføres fra katter til dyr. Runde og krok ormer lever inne i dyret og er kontrahert av mennesker gjennom katte avføring. Parasittinfeksjoner inkluderer giardia og cryptosporidim. Begge av de sykdommer forårsake diaré hos katter og dyr. Bakterielle sykdommer inkluderer salmonella, streptokokker og stafylokokker og Black Plague. Katter viser ofte ingen tegn til å ha mange av de sykdommer og kan huse dem i månedsvis.