Digidexo.com

Leg krampe Relief

Leg krampe Relief


Leggkramper er plutselige, ekstremt smertefulle, ufrivillige sammentrekninger av musklene i bena. Vanligvis ufarlige, muskelkramper kan vare alt fra noen minutter til 30 minutter eller enda lenger. Alle får kramper på en gang i hennes liv. Kramper er mer vanlig hos voksne enn hos barn og vanligvis øker med alderen. Kramper kan noen ganger signalisere en underliggende medisinsk tilstand, for eksempel perifer karsykdom eller diabetes.

Stretching

En av de mest vanlige årsaker til leggkramper er på grunn av utilstrekkelig strekking av musklene. Prøv å gjøre noen etappe strekker seg hver dag, spesielt før sengetid for å unngå kramper. Lunges er godt å strekke alle musklene i leggen. Stå med hendene på hoftene dine og ta et stort skritt fremover og samtidig la andre beinet på plass og kroppen oppreist. Gjenta med det andre beinet. En annen god øvelse for å strekke kalven er tå heiser. Stå med føttene flatt på gulvet og sakte løfter hælene opp fra gulvet så langt du kan. Senk deg sakte ned igjen til gulvet. Gjenta dette for 10 til 15 reps hver dag.

Massasje

Når en etappe krampe oppstår, kan massere muskelen bidra til å slappe av er det slik at det er utgivelser spenningen. Du kan som regel føle spenningen i muskelen når en krampe begynner fordi muskelen vil få tett. Masser fast i lange slag eller bruke en massasjeapparat med varme eller infrarød varme direkte til området. Lett massasje er vanligvis nok til å slappe av i musklene. Prøv også å massere muskelen med is eller fuktig varme.

Fluid Replacement

Hvis årsaken til leggkramper er på grunn av overforbruk eller elektrolyttforstyrrelser så er det viktig å erstatte disse væsker umiddelbart. Sportsdrikke hjelper kroppen gjenvinne balansen, spesielt av natrium og kalium. Sørg for å hydrat systemet fullt og leggkramper bør avta. For å unngå at dette skjer i fremtiden, må du holde deg fullt hydrert under trening.

Når skal man oppsøke lege

Hvis du hele tiden ha leggkramper som ikke responderer på behandling, bør du kontakte lege for å utelukke eventuelle andre mer alvorlig sak. Leggkramper kan være forbundet med spørsmål om sirkulasjon, nerver, stoffskifte, hormoner, medisiner og ernæring. Legen din kan finne ut nøyaktig hva som forårsaker problemene.