Digidexo.com

Om Linfrø Toxicity

Linfrø er en svært næringsrik fullkorn. Men akkurat som noen andre næringsrike elementer, for eksempel vitamin C i appelsiner eller kalium i bananer, kan toksisitet oppstå hvis for mye linfrø er fortært. På grunn av mangfoldet av lin som er dyrket i dag, er toksisitet svært lite sannsynlig med mindre du spiser en diett bestående av primært linfrø.

Symptomer

En av de første symptomene på linfrø toksisitet er en urolig mage. Dette kan være kombinert med nervøsitet eller ekstrem tretthet.

Rå flaxseeds og vann

På grunn av kjemiske reaksjoner mellom rå linfrø og vann, bør du unngå å drikke vann minst en time før og en time etter å ha spist rå flaxseeds, da dette kan føre til at cyanid egenskaper natrually stede i linfrø å øke. Det er imidlertid ikke en økt fare når man drikker vann med kokte linfrø, brygget linfrø eller linfrøolje.

Respirasjonssvikt

Åndedretts svikt kan forårsakes av linfrø toksisitet på grunn av blåsyre i linfrø.

Død

I ekstreme tilfeller kan døden inntreffe når store mengder linfrø er fortært. Dette er imidlertid mer vanlig i husdyr enn hos mennesker.

Forebygging / løsning

Hvis du ønsker å høste fordelene av linfrø uten risiko for toksisitet, vurdere å bruke linfrøolje. Når linfrø presses til olje, de cyanogenic glykosider blir inaktive.