Digidexo.com

Høye BP Symptomer

Høye BP Symptomer


Høyt blodtrykk (BP) er også referert til som hypertensjon. Når BP forblir konstant høy, i stedet for å stige og falle i løpet av dagen, hjerteinfarkt, kan slag eller organskade bli resultatet. The American Heart Association anslår at om lag en av tre voksne amerikanere har høyt blodtrykk, mange av dem ikke engang klar over at de har tilstanden. I de fleste tilfeller gir høyt blodtrykk ingen symptomer. Men når kroppen ikke begynner å vise tegn på hypertensjon symptomene er ofte vage.

Hva er blodtrykk?

Blodtrykket er gitt i to målinger: systolisk og diastolisk. Det første tallet er det systoliske lesing, som beskriver blodtrykket når hjertet utfører en sammentrekning. Det andre tallet etter skråstreken er diastolisk lesning, som refererer til trykket av den hvilende hjerteblod. Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute rapporterer at blodtrykket regnes som høy når den når 140/90 mmHg. Forkortelsen mmHg står for millimeter kvikksølv, en enhet av trykk.

Vanlige symptomer

Hodepine er ofte forbundet med høyt blodtrykk sammen med neseblødning, svimmelhet og kvalme. Til tider tåkesyn kan utvikle seg, noe som kommer og går. Det er viktig å merke seg at selv om disse symptomene vises i folk som er diagnostisert med høyt blodtrykk, er de ikke eksklusivt for tilstanden. Faktisk, forklarer Merck Manual at disse symptomene kan også manifestere hos pasienter som har normalt blodtrykk opplesninger.

Hypertensiv encefalopati

The University of Oklahoma Health Sciences senter viser at høyt blodtrykk som er venstre ubehandlet kan føre til en alvorlig rekke symptomer som er kjent som hypertensjon encefalopati. Hypertensjon encefalopati tilstanden manifesterer seg som et resultat av hjerneskade som fører til symptomer på hjernen hevelse og alvorlig hodepine. Kortpustethet, forvirring, beslag, synsforstyrrelser og tretthet kan også forekomme samt koma.

BP og hormoner

Noen ganger pasienter forbli uvitende om deres høyt blodtrykk før symptomene begynner å oppstå som også påvirke andre områder av kroppen. For eksempel kan høyt blodtrykk drevet hånd i hånd med en økning av hormonproduksjon. Ifølge Endocrinweb.com, kan et overskudd produksjon av adrenalin hormoner forverre høyt blodtrykk symptomer. Resultatet kan være angst, overdreven svetting, skjelving, økt hjertefrekvens og blekhet.

Forebygging / løsning

Symptomene som er forbundet med høyt blodtrykk best kan forhindres ved å opprettholde en sunn livsstil. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterer at så lite som 30 minutter med fysisk trening per dag kan være nyttig i å senke høyt blodtrykk. Vektkontroll, spise sunn mat og styrer klar av røyking og alkohol er også nyttig. Hvis symptomene fortsetter å oppstå, og blodtrykket er fortsatt høy til tross for endringer i livsstil, kan medisiner være nødvendig.