Digidexo.com

Måter å fjerne kroppshår permanent

For både menn og kvinner, kan forekomsten av uønsket kroppshår være belastende, samt føre til at kroppen bilde problemer. Siden daglig barbering kan være vanskelig på grunn av plasseringen av håret eller bare frustrerende for å gjøre hver dag, og mange oppsøke en permanent fremgangsmåte for å fjerne kroppshår. De to alternativer for en slik prosedyre er elektrolyse og laser hår epilering.

Hva er elektrolyse?

Brukt i over et århundre, er elektrolyse den mest brukte og mest effektive form for permanent organ hårfjerning på grunn av sin evne til å fjerne hår i alle farger på alle hudtyper. Fremgangsmåten involverer bruk av en meget liten, meget fin nål satt direkte inn i hårsekken av håret selv. Når på plass, blir en elektrisk strøm sendt gjennom nålen til å skade follikkel og deretter ødelegge det.

Typer Elektrolyse

Det er tre typer av elektrolyse som kan brukes for å fjerne uønsket kroppshår: galvanisk elektrolyse, termolyse, og en kombinasjon av de to.

Galvanisk elektrolyse benytter en likestrøm gjennom nålen, som i sin tur stimulerer en kjemisk reaksjon, å dreie vev saltvann inn natriumhydroksyd. Den natriumhydroksyd og deretter ødelegger pære av hår.

Termolyse anvender en vekselstrøm ved en høyere frekvens i motsetning til en likestrøm, som på sin side vibrerer hårsekkcellene for å generere tilstrekkelig varme og energi for å ødelegge pære av hår.

Bivirkninger og effekt

Effektiviteten av elektrolyse er lav, med om lag 25 prosent av hår ikke etterveksten. Flere behandlinger kan være nødvendig, og den samlede effekten av behandlingen avhenger av ferdighetsnivå av electrologist. Prosessen er langsom og kan være ganske smertefullt hvis pasienten har en lav toleranse for smerte. Aktuelt anestetika kan brukes til å hjelpe nummen smerte, men bare litt.

Mulige bivirkninger er rødhet og potensialet for arrdannelse. I sjeldne tilfeller kan det impetigo infeksjon reaktivering av en latent herpes simplex virus kan forekomme.

Laser Hårfjerning

Hårfjerning som involverer bruken av laseren, også kjent som laser hår hårfjerning, er en effektiv metode for hårfjerning. Fremgangsmåten innebærer å sikte en konsentrert lysstråle direkte inn i hårsekken, som blir absorbert av håret og ødelegger den innenfra.

Mulige bivirkninger av laser hår epilering innbefatte rødhet og hevelse, ledsaget av smerte som kan vanligvis behandles med over-the-counter medisiner som ibuprofen. Selv om sjeldne, blemmer, overflødig eller redusert pigmentering og selv arrdannelse kan forekomme.

Selv om en effektiv måte å fjerne hår, konkluderte Food and Drug Administration at laser hårfjerning ikke bør anses som en permanent metode for hårfjerning. Men det er fortsatt mye brukt. En studie publisert i desember 2001 utgaven av dermatologiske kirurgi konkluderte med at å bruke en alexandrite laser er en raskere og mindre smertefull metode for hårfjerning enn electroysis, selv om det er dyrere. (Se Resource # 1).