Digidexo.com

Hvordan Forbedre Dopamin Produksjon

Dopamin er et hormon som har en rekke funksjoner i kroppen. Den styrer humør og kognitive funksjoner, og senket nivået vil produsere følelser av depresjon og redusere libido. Hvis du ikke tar vare på deg selv ved å spise riktig og trene, kan det hende at dopamin nivåer slipp, og du vil føle deg verre. Heldigvis, det er visse skritt du kan ta for å forbedre dopamin produksjon naturlig. Når du begynner å spise sunt og kutte ut stress utløser, bør hormonnivåene normaliseres.

Hvordan Forbedre Dopamin Produksjon

Be legen din om å bytte antidepressiva hvis du for tiden tar disse medikamentene. Antidepressiva har den uheldige bivirkning av å senke dopamin produksjon, forårsaker du å miste evnen til å konsentrere seg og gjør at du føler deg svak.

Slutt å spise matvarer som hemmer dopamin produksjon. Noen eksempler på matvarer for å unngå å inkludere koffein, alkohol og fett. Begynne å spise sunn, naturlig mat som frukt og grønnsaker.

Spis mat som er høy i tyrosin og protein. Epler er spesielt godt å spise siden de inneholder en bestemt antioksidant som øker dopamin nivåer. Bananer er en stor kilde til en aminosyre som hjelpemidler dopaminproduksjon. Kylling og belgfrukter er en god kilde til protein som er også lav i fett.

Ta tyrosin kosttilskudd daglig, som kan kjøpes på nettet eller i helsekostbutikker. Tyrosin vil hjelpe kroppen produserer dopamin. Omega-3 kosttilskudd også forbedre dopamin produksjon.

Oppgave daglig i minst en time per dag. Gjør cardio som hever pulsen vil hjelpe deg å produsere dopamin, blant andre sunne hormoner. Få mer søvn, siden kroppen din produserer veksthormoner og dopamin i store mengder under dyp søvn. Du kan ta melatonin kosttilskudd om natten, hvis du har problemer med å gå i dvale. Melatonin er naturlig og mye tryggere å bruke enn farmasøytiske sovepiller.

Hint

  • Leve en sunn livsstil vil bidra til å stabil dine dopamin nivåer.
  • Bare bestille piller fra anerkjente nettbutikker eller besøk din lokale helsekost butikk.