Digidexo.com

Tilfeldig Vs. Fastende blodsukker tester

Tilfeldig Vs.  Fastende blodsukker tester


Diabetes er en sykdom hvor nivåer av glukose, en sukkertype, er unormalt høy i kroppen. Glukose tester kan avgjøre om kroppen er i stand til å lagre overflødig glukose. Tilfeldige tester og fastende tester hver har ulike diagnostiske verdier. En helsepersonell bør gjennomgå alle blodsukkermålinger.

Blood Glucose

Glukose er den primære kilde til drivstoff for kroppens funksjoner. Vi får glukose fra nedbrytningen av karbohydrater. Når du spiser, et komplekst system i kroppen din opprettholder blodsukkernivået innenfor et område på ca 70 milligram per desiliter (mg / dL) og 130 mg / dL. Hvis nivået synker for lavt, til kroppen din utgivelser tilgjengelig lagret glukose og fett kompensere. Hvis blodglukosenivået stiger for høyt, til bukspyttkjertelen frigjør insulin lagre overflødig glukose i musklene. Hos personer med glukoseintoleranse (prediabetes) og diabetes, er insulin enten fraværende eller ute av stand til å lagre overflødig glukose. Dette forårsaker skade på blodkar, noe som fører til komplikasjoner sett i noen diabetikere.

Random Test

En tilfeldig blodsukkermåling gjøres når som helst på dagen for å måle blodsukkernivået på det aktuelle tidspunktet. The American Diabetes Association anbefaler at blodsukker før et måltid ikke overstige 130 mg / dL, eller 180 mg / dL etter å ha spist. Hvis testen avslører noen nivåer over dette, bør du se en helsepersonell for oppfølging og evaluering for glukoseintoleranse eller diabetes. Når en leverandør ber om en "fastende blodglukose" test, skal laboratorie bekrefte om dette betyr en tilfeldig blodglukosetest utført etter minst åtte timers faste, en glukosetest utført etter faste som også omfatter en annen test to timer etter spising, eller en glukosetoleransetest, hvor en fastende nivå blir målt før testen begynner.

Post prandiale Test

De to-timers postprandial testen sjekker blodsukkeret etter et måltid. En blodprøve er tatt før et måltid, og igjen to timer etter måltidet. Innledende blodsukkernivået bør være normal, og nivåene på to timer etter spising bør være tilbake til det normale, under 130 mg / dL.

Hemoglobin A1c

Hemoglobin er et oksygen-bærende protein i røde blodceller. Hemoglobin A1c er en type hemoglobin som inneholder glukose. Måle det gir et riktig bilde av blodsukkernivået i løpet av de siste 90 dagene. Helsepersonell be om denne testen for å sjekke for samsvar hos diabetespasienter. Hemoglobin A1c bør utgjør ikke mer enn 7 prosent av den totale mengden av hemoglobin i kroppen din. Nivåer over det tyde på at en diabetiker pasient ikke har fulgt deres behandling protokollen riktig.

Glukosetoleransetest

Glukosetoleransetest bestemmer kroppens evne til å håndtere en glukosebelastning. Testen består av å ta en innledende blodprøve når fasten, forbruker en glukosebelastning (vanligvis i form av en brus), og deretter å ha tatt blodprøver hver time i fire timer etter glukosebelastning. En normal reaksjon er en rask økning i blodglukose etter at belastningen med en reduksjon til normalt nivå etter to eller tre timer. Økte nivåer etter den tid kan tyde på glukoseintoleranse eller diabetes.

Betraktninger

Selv hjemme glukose meter er svært nøyaktig, verdiene de gir er ingen erstatning for en helsepersonell råd. Alltid konsultere med din leverandør hvis du får en unormal blodsukker lesing av noe slag når som helst. Følg din leverandørs instruksjonene for å opprettholde sunne blodsukkeret.