Digidexo.com

Hva er LH?

LH er forkortelsen for luteiniserende hormoner, kjemikalier som produseres naturlig av kroppen din for å hjelpe den reproduktive prosessen. LH mangler har potensiale til å forårsake infertilitet.

Identifikasjon

Hypofysen, en liten struktur som ligger ved foten av hjernen din, er ansvarlig for produksjonen av LH, rapporterer Mayo Clinic.

Funksjon hos menn

Hos menn stimulerer LH spesialiserte celler som kalles Leydig celler, som i sin tur produserer testosteron, det viktigste kjønnshormonet i den mannlige kroppen, ifølge Colorado State University. En av testosteron mange roller er å fremkalle produksjon av sæd, som er nødvendig for seksuell reproduksjon.

Funksjon i kvinner

I den kvinnelige reproduktive system, økte nivåer av LH fører til eggløsning eller bestått av et egg inn i livmoren i forberedelse til befruktning. LH også produserer progesteron, som er nødvendig for fosterutviklingen etter unnfangelsen, rapporterer Mayo Clinic.

Effekter

Mangler av LH bidrar ofte til infertilitet hos kvinner og menn. Av denne grunn, er blodprøver for å måle LH nivåer et felles første skritt for fruktbarhet spesialister, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Løsning

Hvis blodprøvene viser at du har en mangel på LH, vil trolig foreskrive en medisin for å supplere nivåer av hormonet i kroppen din lege, rapporterer Mayo Clinic.