Digidexo.com

Colon Cancer Surgery Recovery

Tykktarmskreft kirurgi krever mye forberedelse, samt en god del tid for å bli frisk. Under en kolon operasjon, er det vanlig at en del av tykktarmen som skal fjernes. Selv om dette høres drastisk, folk er fortsatt i stand til å fungere godt etter operasjonen så lenge de fokuserer på riktig utvinning teknikker.

Hvile for Recovery

Etter en kolon kirurgi, kan det fremdeles være en sjanse for at kjemoterapi vil være nødvendig for å ødelegge eventuelle gjenværende cancerceller. Men hvis du gjør de riktige tingene under utvinning fra kirurgi, vil kroppen din bli sterkere og bedre i stand til å reagere på kjemoterapi behandlinger.

Direkte etter en tykktarmskreft kirurgi, er det beste du kan gjøre resten. Tykktarmskreft er ikke en dagligdags kirurgi. Legemet må være i stand til å hvile for å overvinne de endringer som gjøres i den i løpet av operasjonen. Colon kreft kirurgi pasienter vanligvis bo på sykehuset i 5-7 dager før han ble løslatt.

Etter hjemkomsten, kan du begynne å gradvis bli mer fysisk aktive, men du bør ikke forsøke å løfte tunge ting for et par måneder. Prøver å løfte for mye kan gi deg en brokk eller føre til at musklene som linjen bukveggen å rive. Progress gradvis og bare løfte tunge ting når du vet at du er klar for det.

Spise for Recovery

Fiber er nyttig for å hjelpe kolon sakte enkelt tilbake i fordøyelsen. Du vil ikke ønske å tykktarmen til å arbeide veldig hardt umiddelbart etter operasjonen. Fordi fiber beveger mat lett gjennom kroppen din, plasserer det mindre stress på tykktarmen.

Av samme token, bør noen av de matvarer som forårsaker gass, forstoppelse eller diaré unngås, da disse matvarene forårsake kolon til å jobbe hardere enn den burde. Mens disse matvarene kan introduseres senere i gjenopprettingsprosessen, er det best å unngå dem for de første ukene. Hvis du spiser matvarer som forårsaker diaré eller hvis du spiser mat som gjør det vanskelig for deg å gå på do, snakk med legen din om hva slags anti-diaré medisiner eller avføringsmidler er trygt for deg å ta.