Digidexo.com

Hvordan dyrke Burdock

Hvordan dyrke Burdock


Burdock (eller Arctium Lappa) er en biennale tistel hører hjemme i Europa og Asia. Det er først og fremst dyrket for sine røtter, på grunn av deres påståtte blod-rensende egenskaper, selv om dets blader, stilker og frø kan også brukes for medisinske formål.

Den naturlige urter Guide rapporterer at burdock root kan brukes til å behandle over 40 plager, noe som gjør dette anlegget et nyttig tillegg til mange urtehager.

Bruksanvisning

Opprett en fruktbar frø seng for din burdock i et solrikt sted i hagen din ved å grave med en spade over et område på jorda minst 4 meter fra 6 meter. Også fjerne stener og ugras opp til en dybde på 2 meter.

•  Bland kompost og hage sand på med jord, ved hjelp av en spade, for å etablere en rik, godt drenert miljø som gjør at din burdock å trives.

Tynt purke dine burdock frø i rader to meter fra hverandre en gang all fare for frost har passert (vanligvis i midten av våren). Dekk with1 / 2 tommers av jord, og forsiktig klapp jorda ned. Vann lett hvis jorda er tørr.

Thin spirene til tre inches fra hverandre når de har vokst til 3 inches i høyden. Gjør dette ved å nøye grave opp planter som er for nær hverandre, ved hjelp av en håndsparkel. Pass på at røttene ikke blir skadet i prosessen, og plante spirene å oppnå ønsket avstand.

Opprettholde en fuktig, ugressfritt miljø, og bruke en flerbruks flytende gjødsel i henhold til instruksjonene i pakken. Den unge stilker og blader kan beskjæres og brukes som planten vokser, og røttene kan høstes etter ca fire måneder.

Tips og advarsler

  • Regelmessig beskjære blader, blomster og grader (de klebrige lilla frø) å oppmuntre til en sterkere, tettere burdock anlegget.
  • La en plante å vokse til modenhet for å tillate det å selv frø og skape andre burdock planter i nærheten.
  • Burdock planter er notorisk hardfør. Sikre alle spor av anlegget er fjernet hvis du ikke ønsker noe mer å vokse.