Digidexo.com

Bruk av Penicilin

Penicillin, en reseptbelagt medisin, er klassifisert som et antibiotikum. Penicillin virker ved å forstyrre fremstillingen av celleveggen til bakterier, mens det fortsatt blir formulert. Dette resulterer i celleveggen bli mye svakere, så vel som ødeleggelse av bakteriene. Penicillin er vanligvis brukes til å behandle mange typer bakterieinfeksjoner, inkludert ørebetennelser.

Primære bruksområder

Den primære bruken av penicillin er å behandle et bredt spekter av bakterielle infeksjoner. Som den første antibiotika noensinne (oppdaget i 1928), er penicillin fortsatt en av de mest vanlige valgene for å håndtere og behandle disse infeksjonene. Penicillin brukes til å behandle øre, nese og hals-infeksjoner, prostata infeksjoner, bløtvev og hudinfeksjoner, lungebetennelse, urinveisinfeksjoner og luftveisinfeksjoner.

Seksuelt overførbare sykdommer

Dette antibiotikum er også ofte brukt for å behandle seksuelt overførbare sykdommer (SOS), så vel. Noen seksuelt overførbare sykdommer som behandles av former for penicillin inkluderer syfilis og gonoré.

Forebygging

For personer med revmatisk hjertesykdom, kan penicillin være gunstig, også. Penicillin er vanlig å stoppe bakteriell infeksjon skjer før, etter og under operasjonen. Det er også brukt for å hindre strep infeksjoner (gruppe A streptokokker) oppstår hos personer som har opplevd revmatisk hjertesykdom i det siste.

Forsiktig

Penicillin er ikke nødvendigvis trygt eller egnet for alle. Det er visse personer som må være spesielt forsiktig når du vurderer penicillin bruk, av sikkerhetsmessige grunner. Disse menneskene er de med eventuelle allergier, de med nyresykdom, de med astma, de med diaré (ofte grunn til å ta antibiotika) og de med blodpropp eller noen form for blødning tilstand. Disse personene kan trenge doseendringer eller spesialiserte testing for å være i stand til å ta penicillin trygt og effektivt.

Mindre bivirkninger

Bruk av penicillin kan føre til flere generelt mindre bivirkninger, som er mørke, hårete eller hoven tunge, utflod eller kløe, kvalme, magesmerter, kaster opp, hodepine og trost (utseendet til hvitaktige flekker enten på halsen eller innsiden av munnen). Hvis disse bivirkningene vedvarer eller forverrer seg med tiden, må du umiddelbart diskutere dem med legen din.