Digidexo.com

The Role of Non-Exercise Activity Termotilblivelsen

The Role of Non-Exercise Activity Termotilblivelsen


Non-treningsaktivitet thermogenesis (NEAT) er et begrep som beskriver energien folk forbrenner under en daglig rutine. Spesielt er dette energien brent utenfor spesifikk øvelse utformet for å øke energiforbruket. NEAT kan også bidra til å trekke sammenhenger mellom mengden av tiden folk bruker i sittende stilling og deres risiko for fedme.

Alternativ til tradisjonell Øvelse

Mange mennesker som er ekstremt overvektig eller ute av form kan ikke være fysisk form nok til å utføre intens trening. Trene iherdig kunne sette disse personene i fare for skade. Men NEAT gir selv uskikket personer strategier for å brenne kalorier og miste vekt. Ved å gå i stedet for å bruke andre metoder for transport, ta trappene i stedet for heis og minimere mengden av tid brukt å sitte, kan uskikket folk får seg til en trygg vekt til å begynne mer strukturerte treningsøkter.

Som et supplement til regelmessig mosjon

De som forsøker å gå ned i vekt ofte klager over at de siste 10 kg. er ekstremt vanskelig å miste. Integrering NEAT strategier i det daglige liv, eller enhver aktivitet som vil brenne flere kalorier enn bare å sitte, kan hjelpe deg å miste den siste bit av vekt uten å gjøre betydelige endringer i en allerede sunn trening og ernæring program. Hos friske mennesker, kan NEAT strategier øke antall kalorier forbrent på en dag med opp til 330.

Livslang Helse

NEAT vaner bør begynne i barndommen. Folk bør lære å gå om sine liv på måter som tar mer energi og forbruker mer kalorier enn den stillesittende livsstil. Moderne teknologi og moderne livsstil kan redusere en persons daglige NEAT kalori brenning av så mange som 2000 estimerte kalorier. Hvis barn lærer å leve aktivt i alle aspekter av deres liv fra ung alder, vil de ha en redusert risiko for å legge på seg etter hvert som de blir eldre.

I Your Life

Slik starter integrere NEAT inn i livet ditt, gjøre noen enkle endringer så snart som mulig. Stå oftere. Hvis du står når du arbeider ved skrivebordet eller snakker i telefonen, vil du øke mengden kalorier brent fordi stående krever halvparten igjen så mye energi som sitter. Også, ikke sitte i lengre perioder av gangen. Få opp så ofte som du kan, og få et glass vann, gjøre litt rydding eller bare strekke raskt. Små endringer vil raskt legge opp til store gevinster i forbrente kalorier.