Digidexo.com

Grunner for vektøkning hos kvinner

Vektøkning er en bekymring for mange kvinner. Å være kunnskapsrik om de fysiske, følelsesmessige og medisinske årsaker til vektøkning kan hjelpe en kvinne å opprettholde en sunn vekt gjennom hele livet.

Overgangsalder og Hypotyreose

Overgangsalder og hypotyreose er to vanlige årsaker til vektøkning hos kvinner. Hormonelle forandringer i kroppen under menopause, og når skjoldbruskkjertelen blir under aktiv, fører til vektøkning forbundet med disse tilstander. (Se referanser 1 og 3)

Følelsesmessige grunner

Stress og depresjon ofte fører til vektøkning hos kvinner. Langvarig stress får kroppen til å lagre fett og holde på den. En kvinne som er deprimert, sammen med å være under stress, engasjerer seg i mindre fysisk aktivitet, noe som fører til vektøkning. (Se referanse 2)

Livsstil

En stillesittende livsstil, sammen med overflødig kalori-og karbohydrat forbruk er ofte ansvarlig for vektøkning hos kvinner. (Se referanse 1)

Diabetes og insulinresistens

Insulinresistens og type-2-diabetes er også grunner for vektøkning hos kvinner. Kontrollere blodsukkernivået, økt fysisk aktivitet og å miste vekt kan motvirke disse forholdene. (Se ressurs)

Betraktninger

Kunstige søtningsmidler, samtidig som det ikke inneholder sukker, kan føre til insulinresistens alle den samme, og fører til vektøkning. (Se referanse 2)