Digidexo.com

Hva Foods Har Proteiner?

Den menneskelige kroppen trenger proteiner for celle reparasjon og produksjon av nye celler. Kroppen trenger proteiner for muskelvekst. Barn og ungdom trenger protein for sunn utvikling, og gravide kvinner trenger protein for sunn vekst av deres ufødte barn. Hemoglobin som finnes i røde blodceller transport oksygen i hele kroppen og hjertet trenger proteiner for å bygge kardiale muskler. Kroppen gjør noen proteiner; men vi trenger å spise visse matvarer for å få resten av proteinene vi trenger for at kroppen skal fungere skikkelig.

Komplette proteiner

Mat som inneholder komplette proteiner inneholder alle de essensielle aminosyrene - byggesteinene i protein - for å oppfylle diettbehov. Animalske produkter er komplette proteiner, inkludert kjøtt, fisk, fjærkre, egg, melk og melkeprodukter som yoghurt og ost. US National Library of Medicine nettsted sier soyabønner er de eneste vegetariske kilder til komplette proteiner.

Ufullstendige Proteiner

US National Library of Medicine nettsted sier ufullstendige proteiner mangler en eller flere av de essensielle aminosyrene som trengs for å møte diettbehov. Matvarer som er ufullstendige kilder til proteiner inneholder bønner, erter, nøtter, frø og korn. Disse matvarene må være sammen med andre proteiner i orden for deg å konsumere alle aminosyrer du trenger.

Anbefalt daglig inntak

Vi trenger alle protein som en del av et balansert sunt kosthold - om to eller tre soner en dag. Ifølge US National Library of Medicine nettsiden, de fleste friske mennesker ikke trenger proteintilskudd. Du bør fokusere på magre proteiner som kylling, fisk og magert kjøtt og unngå mettet fett som finnes i bacon, pølse, stekt kjøtt og fet kutt av storfekjøtt. Fatty proteiner er assosiert med helsemessige forhold som høyt kolesterol, høyt blodtrykk og hjertesykdom. En servering av kjøtt bør ikke være større enn en kortstokk.

Vegetarianere

Vegetarianere får ikke komplett protein fra en matkilde, bortsett fra soyabønner, så de må finne komplementære proteiner for å få dette viktige næringsstoffet i sine dietter. Komplementære proteiner er proteiner som kompenserer for mangel på aminosyrer i en annen mat. The Vegetarian Society nettstedet sier du bør spise et variert vegetarisk kosthold for å unngå proteinmangel.

Mat Kombinasjoner

Få komplette proteiner ved å kombinere korn og belgfrukter som peanøttsmør på grovbrød, ris og bønner, vegetarisk chili og maiskaker, salat inneholder kikerter og cornbread, wok med tofu over ris og pasta. Kombiner korn og nøtter eller frø som hele hvete sesamfrø boller eller linfrø på hele korn varme og kalde frokostblandinger. Kombiner belgfrukter og nøtter eller frø som humus og trail mix.