Digidexo.com

Hvordan å løfte en pasient fra en seng til en rullestol

Hvordan å løfte en pasient fra en seng til en rullestol


Løfte en pasient fra en seng til en rullestol krever litt videre forberedelser og en forståelse av kroppens mekanikk. Disse tingene er viktig for å forebygge skade på pasienten, så vel som den personen som gjør løfte. Noen pasienter, inkludert de med en ubalanse i vekt eller størrelse, kan kreve mekaniske løftehjelpemidler. For personer som har behov for fullstendig hjelp, det er apparater som hjelper omsorg giver flytte pasienten trygt og sikkert. Pasienter med overkroppen styrke kan hjelpe i flytteprosessen, noe som gir dem en følelse av uavhengighet.

Bruksanvisning

Overføring Uten en mekanisk innretning

Fjern beinet hviler fra rullestolen. De kan bli satt tilbake på plass etter at overføringen er fullført. Plassere rullestolen ved siden av sengen, i retning av pasienten. Låse hjulene på plass.

forsiktig hjelpe pasienten komme opp i sittende stilling. Sitter opp for fort kan føre til svimmelhet eller besvimelse. Sving brukerens ben over kanten av sengen.

Plasser armene rundt pasientens bryst og lås hendene sammen bak hans eller hennes rygg. Sørg for at kneet lengst fra rullestolen er mellom knærne. Et overføringsbelte kan benyttes her i stedet for hendene griper sammen.

Len deg tilbake og skifte vekten, mens forsiktig holde på pasienten. Svinge mot rullestolen og senk pasienten i stolen. Erstatte leg pauser og sørg for at pasienten sitter godt og er behagelig.

Tips og advarsler

  • Det er ganske mange mekaniske heiser tilgjengelig på markedet. Noen heiser krever hjelp av pasienten, for eksempel trekanten ning, mens andre er nesten fullstendig drives av pleieren. Jobbe med pasienten for å finne ut hvilken som passer hans eller hennes behov og bli komfortabel med sin drift. Ved å arbeide sammen med pasienten, er overføringen sikker på å gå greit.
  • Følg nøye med når du utfører heiser av noe slag. Riktig ergonomi sunn fornuft kan holde en ryggskade oppstår.