Digidexo.com

Hvordan å forstå ernæring fakta etiketter på brød produkter

Ernæring etiketter kan være forvirrende. Brød etiketter er intet unntak. Her kan du lære hvordan du kan forenkle og forstå din lesning av deres ernæring etiketter.

Hvordan å forstå ernæring fakta etiketter på brød produkter

•  Se etter Ernæring Fakta etiketten på baksiden av pakken. Uavhengig av helsemessige eller ingrediens krav, vil brød har denne etiketten. Disse panelene er satt opp for å gi forbrukerne informasjon om mengden av visse næringsstoffer i en servering av mat. Servering størrelse er vanligvis en skive for brød brød, men for unsliced ​​brød, kanskje servering størrelse gis etter vekt. Totalt antall kalorier og kalorier fra fett for at servering er neste på listen.

Få et håndtak på "% Daily Value"-konseptet. Verdiene for fett, karbohydrater og noen vitaminer og mineraler er gitt i både mengde per porsjon og% Daglig Verdi (% DV). Dette er kanskje den mest forvirrende delen av etiketten. Det er basert på en teoretisk person som forbruker 2000 kalorier / dag. At 2000-kalori person krever visse mengder av vitaminer og mineraler. Denne personen bør begrense fett, natrium og kolesterol. Hvis du vanligvis spiser mindre enn 2000 kalorier, vil% daglig Verdier være litt annerledes. Det er ingen daglig verdi for enten protein eller sukker, som er oppført som beløp per porsjon. Hvis du begrense sukker, sammenligne gram sukker per servering mellom ulike merker kan hjelpe deg å gjøre et valg.

Bruk% DV å evaluere ingrediens krav på forsiden av pakken. Hvis brødet etiketten sier "high protein", deretter protein verdi må inneholde en% DV. Denne regelen gjelder for andre næringsstoffer som kalsium eller fiber. For noen næringsstoffer, er det ingen DV. I så fall kan ingen krav gjøres. Omega-3 fettsyrer er et godt eksempel på dette problemet. Du kan se "inneholder omega-3 fett" på forsiden av brød, men så langt, vil du ikke se "høy i omega-3 fettsyrer". Det er fordi det ikke er DV for omega-3 fettsyrer, og så ingen måte å vurdere hva som er "høy" og hva som ikke er det.

Vær på vakt om noen ernæringskrav. "Fri" eller "0%" betyr ikke alltid null innhold. Hvis et brød har mindre enn 0,5 gram sukker eller fett per porsjon, kan det merkes som "fri" av disse, selv om det er en liten mengde. Hvis du spiser mer enn én porsjon, for eksempel ved hjelp 2 skiver brød for en sandwich, kan du få 1 gram fett fra "fett gratis" brød Lav natrium brød må ha mindre enn 140 mg / servering;. svært lav natrium er begrenset til 35 mg / servering, og lav kalori er begrenset til 40 kalorier per porsjon. Teknisk sett et brød kan bare være skiver ekstra tynn for å redusere kalorier per porsjon, ved å gjøre skivene mindre. å forhøre deg om det, sjekk vekten av servering størrelse, oppført på toppen av panelet. Hvis en brødskive vekt 1 oz, og "lavkalori" brød veier ½ oz, er du ikke virkelig får en diett røverkjøp, bare en mindre skive.

Hint

  • Viktige næringsstoffer du får fra brød: kalorier, fiber, carboydrate, protein
  • Næringsstoffer ikke viktige i brød: vitamin A og C
  • Næringsstoffer som kan legges til brød for befestning: protein, kalsium, fiber, omega-3 fettsyrer
  • Pakkens merkelapper som "inneholder ..." kan ikke bety noe ernæringsmessig.