Digidexo.com

Hva er Flail Chest?

Hva er Flail Chest?


Beitebryst oppstår vanligvis som et resultat av trauma, separering av en del av brystkassen fra brystveggen. Diagnose krever et minimum av tre ribben i umiddelbar nærhet, fordelt på to eller flere steder som er bekreftet av en X-ray.

Betydning

En flail brystet tyder på underliggende skader. Brukne ribbein ha skarpe kanter som kan forårsake kutt og blåmerker til lungene når ribbeina blir slått ut av sted. Alvorlige traumer kan sende en brukket ribbein inn i lungene, punktering det.

Funksjon

Tegne en pust krever musklene rundt brystkasse å utvide. Denne aksjon skaper en sugevirkning i lungene som er i stand til å trekke luft. En ødelagt del av brystkasse, trukket bort fra brystveggen forstyrrer dette normalt brystet bevegelse.

Symptomer

Paradoksal bevegelse av brystkassen er en fysisk symptom på flail brystet. Ved inspirasjon, vil det berørte området trekke innover som resten av brystet ekspanderer. Under utløp, vil det berørte området utvides når resten av bryst kontrakter.

Andre symptomer

Indikatorer på en flail brystet kan også omfatte blåmerker eller misfarging av brystet, brystsmerter og pustevansker. Hvis skadene er et resultat av et motorkjøretøy ulykke, kan bryst bruising fra et sikkerhetsbelte også være en indikator.

Behandling

Administrerende bryst veggen skader er rettet til å beskytte lungene. Pasienter blir umiddelbart plassert på 100 prosent oksygen, og kan være intubert eller har en bryst rør innsatt. Mekanisk ventilasjon, korrigerende kirurgi og smertebehandling kan også være ansatt i behandling.