Digidexo.com

Toddler Hodeskader

De vanligste hodeskader til småbarn forårsake hjernerystelser og blødning. Symptomene kan hjelpe foreldre og foresatte i å bestemme riktig løpet av handlingen i tilfelle av en hodeskade. Og tiltak kan iverksettes for å forebygge disse skadene i første omgang.

Årsaker

Vanlige årsaker til pjokk hodeskader inkluderer en kraftig slag mot hodet, for eksempel fra å bli truffet av en ball eller kjører inn i en vegg, eller et fall fra seng eller lekeapparater eller mens du kjører. Hodeskader kan også skyldes alvorlig risting.

Symptomer

Symptomer på hodeskader er hodepine, svimmelhet, forvirring, tap av balanse, kvalme, oppkast, irritabilitet, gråter, unormal øyebevegelse som krysset øyne eller rullende øyne, tap av bevissthet, eller klar eller blodig væske som kommer fra barnets nese, munn eller ører. Andre symptomer inkluderer endringer i barnets hudfarge (som blir blå), puste eller sove atferd, og rykninger i kroppen.

Førstehjelp

Bruk av en pakke med is til det berørte området i ca 20 minutter er den beste måten å redusere at hevelse som vanligvis følger med en skade i hodet. Med et åpent sår, press med en ren klut for å stoppe blødningen. Et barns dose Tylenol kan gis for å redusere hodepine. Barnet bør observeres for alvorlige symptomer.

Når får du hjelp

En lege bør kontaktes umiddelbart hvis pjokk begynner å puste uregelmessig, har kramper eller mister bevisstheten. Søk hjelp hvis barnet svarte ut, selv for noen få sekunder, da dette kan bety at barnet har en blodpropp i hjernen. I tillegg se en lege hvis barnet kaster opp tre eller flere ganger; mangler fokus; mister balansen og gjentatte ganger faller over mens du går eller blir stadig desorientert; fortsetter å gråte i mer enn en time; eller lider en vedvarende sterk hodepine. Andre alvorlige symptomer inkluderer øyne kryssende eller rullende, eller en elev større enn den andre; barnet kjører inn i ting; eller barnet opplever dobbel eller tåkesyn.

Forebygging

Forebygging av hodeskader starter med å se barnet ditt nøye, spesielt under fysisk aktivitet. Hodeskader hos småbarn kan forebygges ved å sørge for at barn ikke går på våte overflater, spesielt harde, glatte overflater. Småbarn bør spille i en lekeplass med sand, gummi padding eller flis, som hjelper pute faller. Boliger kan være barnesikret ved å legge ekstra polstring til møbler, slik som på de skarpe kantene på bordene.