Digidexo.com

Hvordan identifisere en Struma

Hvis du mistenker at du har en struma, eller at en venn eller et familiemedlem gjør det, så kan følgende informasjon vil hjelpe deg å identifisere tilstanden. Husk, bare leger bør diagnostisere en struma; men vurdere symptomene dine på egen hånd kan være akkurat det du trenger for å motivere dere til å gjøre en legetime!

Bruksanvisning

Hvordan identifisere en Struma

Kjennetegnet tegn på struma er en hoven hals. Mens svellingen er vanligvis smertefri, er det generelt pinlig for pasienten. Enhver type hals hevelse, enten mild eller alvorlig, bør sjekkes ut av lege.

Ha en blodprøve. Leger må ta en blodprøve for å fastslå om den riktige mengden av thyroid hormon er til stede. Det er også viktig å finne ut hvordan hypofysen fungerer, så det styrer skjoldbruskkjertelen. Den blodprøve kan fortelle en lege hva ulike typer skjoldbrusk problemer kan du ha, og, hvis du har en struma, hva slags struma det er.

Prøv å svelge. De med struma vil mange ganger ha problemer med å svelge (og i noen tilfeller til og med å puste). Dersom du ikke kan svelge den måten du vant til, nevne det til legen din. hvis du ikke har noen av de andre symptomene, kan du ikke ha struma; Derimot, hvis du har andre symptomer, er sjansen for struma økt.

Finn ut om det er en stram følelse i halsen. Hvis du vurderer en venn eller et familiemedlem, må du spørre om hun har en stram følelse i halsen hennes. Hvis du er bekymret for deg selv, spør deg selv ærlig om dette er et symptom du opplever.

Nå som du vet de ulike symptomer å se etter, skrive alle dine ned på et stykke papir. Dette vil hjelpe legen din finne en struma, eller i det minste finne ut om du trenger flere tester.

Tips og advarsler

  • Ikke prøv å selv -iagnose. Snakk med en lege om dine symptomer.