Digidexo.com

Foods høy i vitamin B3

Vitamin B3 er en vann-oppløselig forbindelse som inneholder nikotinamid og nikotinsyre, som ikke må forveksles med nikotin, som finnes i tobakk. Niacin er et annet navn for vitamin B3. Du kan finne hverdagslige kilder til vitamin B3 fra alle de store matvaregrupper. Husk imidlertid at noen av vitamin kan gå tapt når slike matvarer er kokt.

Fordeler

Vitamin B3 har flere helse funksjoner i kroppen. Først konverterer det alkohol, fett, karbohydrater og protein de ulike energikildene. Dessuten kombinerer niacin kolesterol, fettsyrer og hormoner i kroppen din. Røde blodcelle-dannelse er også avhengig av nærvær av vitamin B3 i kroppen.

Korn og karbohydrater

Hele korn matvarer og karbohydrater er kilder til niacin. Grovt brød inneholder ca en mg vitamin B3 per skive. Spis en pakke av grits for sju mg Niacin. En kopp Cheerios inneholder fem mg vitamin B3. En vanlig bagel og tortilla hver inneholder ca tre mg vitamin B3. Pasta inneholder 2 mg niacin per kopp.

Kjøtt

Biff, kylling, fisk og kalkun alle inneholder vitamin B3. En tre-unse servering av hvitt kjøtt kylling utgjør 10,6 mg niacin. Spis en tre-unse servering av biff for 10,6 mg vitamin B3. En fire-unse servering av biff leveren tilsvarer omtrent 15 mg niacin. Spise tre gram av hermetisert hvit tunfisk for 12 mg vitamin B3. En fire-unse servering av laks har 8 mg niacin. En tre-unse servering av hvitt kjøtt kalkun inneholder 5,8 mg vitamin B3.

Nøtter

Både mandler og peanøtter er en kilde til vitamin B3. Spis halvparten av en kopp mandler å få 1,4 mg vitamin B3. Niacin kan utledes enten fra jordnøtter eller peanøttsmør. Halvparten av en kopp peanøtter inneholder 10,5 mg vitamin B3, mens ett gram av peanøttsmør har ca 4 mg. Ikke spis for mange nøtter, som de også inneholde høye nivåer av fett.

Frukt og grønnsaker

Spis et mellomstort mango eller en fersken for en mg vitamin B3. En gulrot inneholder også om lag en mg. Halvparten av en kopp rå sopp har 1,7 mg niacin. En bakt potet med huden har mer enn tre mg vitamin B3.