Digidexo.com

Sugar & Heart Disease

Debatten går på om årsakene til hjertesykdom. En av de mistenkte under kontinuerlig gransking er sukker. Sukker har fått skylden for ulike former for hjertesykdom både direkte og indirekte. Med riktig bakgrunnskunnskap og ved å gjøre smarte valg, alle kan ta forholdsregler for å unngå eventuelle hjertesykdomsrelaterte tilstander forbundet med sukker.

Definisjon av Sugar

Sukker finnes i to former: monosakkarider og disakkarider. Vanlige disakkarider inkluderer tykk og tung sukrose funnet i sukkerrør, honning, sirup og sukker. Det er også i laktose som finnes i melkeprodukter og maltose som finnes i malt. Monosakkarider er sukker som finnes i frukter og grønnsaker i form av fruktose.

Hjertesykdom

Ideen om at sukker er forbundet med hjertesykdom kan dateres tilbake til 1960 da en studie viste at et høyere inntak av sukker var assosiert med økt hjerte-og karsykdommer. Nyere studier har knyttet sukkerforbruket med koronar hjertesykdom. Forekomsten hos kvinner er høyere enn menn. Kvinner med dietter med høyt sukker hadde dobbelt så stor risiko i å utvikle hjertesykdom over en 10-års periode. Denne foreningen er direkte relatert tp vektøkning, som igjen fører til hjertesykdom og andre tilstander som diabetes som også er knyttet til hjertesykdom.

Blodsukkernivået

Forholdet mellom blodsukker og diabetes har alltid vært en viktig faktor for å redusere diabetes-relaterte problemer som hjertesykdom. Men forskere ved John Hopkins Bloomberg School of Public Health har funnet ut at lavt blodsukkernivå er nøkkelen til å redusere risikoen for koronar hjertesykdom hos både diabetikere og ikke-diabetikere. Deres studier funnet at hemoglobin A1c å være et nøyaktig mål på langsiktige blodsukker som kan forutsi hjertesykdom. Dette ikke bare bekreftet sammenhengen mellom sukker og hjertesykdom hos diabetikere, men også viste at ikke-diabetikere personer med høyt sukkerinntak hadde dobbelt så stor risiko for å utvikle hjertesykdom enn de med moderat sukkerinntak.

Forekomst

Ca 62 millioner amerikanere har noen variant av hjerte-og karsykdommer som er nr 1 morder. Det står for 40 prosent av alle dødsfall i USA. Vanligste formene for hjertesykdom inkluderer høyt blodtrykk, koronar hjertesykdom (hjerteinfarkt), slag, fødselsdefekter og hjertesvikt. The American Heart Association mener at en tredjedel av dødsfallene forårsaket av hjertesykdom kunne vært forhindret med mosjon og bedre kosthold inkludert de med reduserte mengder sukker.

Forebygging

Rusmidler kan bidra til å forhindre eller offset potensielle hjertesykdom imidlertid livsstilsendringer er det eneste garantert og de tryggeste former for forebygging. Regelmessig mosjon og tett overvåking inntak er de mest anbefalte endringer man bør gjøre. Margarin, bør bearbeidet mat og sukker unngås. I stedet er frukt, grønnsaker, hele korn og helse protein anbefales. Alkoholholdige drikkevarer - en gjæret form av sukker sukrose - bør også unngås.