Digidexo.com

Om over skranke medisiner for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er den mest vanlige mage problem som påvirker tykktarmen. Det finnes ingen kjent årsak for IBS, slik at behandling tilnærming er fokusert på å lindre symptomer forbundet med syndromet. Mens milde tilfeller av IBS krever kun endringer i kostholdet og stressreduksjon, kan moderate tilfeller kreve over disk medisiner for å lindre symptomene. Det finnes flere ulike tilnærminger til behandling av IBS med over-the-counter medisiner.

Typer

Noen over disk behandling for IBS er avhengig av typen av IBS. Det kan være forstoppelse-dominant, diaré-dominerende eller en kombinasjon av de to.

Forstoppelse

Forstoppelse-dominerende IBS behandling behandling kan inkludere volumøkende avføringsmidler. Ved å øke fiberinntaket, avføring forekommer oftere. Volumøkende avføringsmidler inkludere psyllium, kalsium polycarbophil og hvete dekstrin. Disse laksativer ta fra 12 til 72 timer til å arbeide. Osmolaritet midler, inkludert polyetylen-glykol, glyserin, magnesiumsulfat og magnesium-citrat hjelp mildne avføring for å produsere en avføring. Den polyetylenglykol tar 2-4 dager for å ha en effekt, mens glyserin, magnesiumsulfat og magnesium-citrat tar mellom 15 minutter og tre timer til å arbeide. Bisacodyl piller, bisacodyl stikkpiller og senna stimulere fordøyelsessystemet til å produsere avføring. Utbruddet av handlingen varierer fra 15 minutter til 12 timer for sentralstimulerende avføringsmidler. En annen behandling, en mykgjørende, er docusate. Imidlertid kan docusate ikke fungerer like godt som andre behandlinger. Hvis det ikke fungerer, det tar 24 til 72 timer for å ha en effekt.

Diaré

Å behandle diaré-dominerende IBS, anti-diaré medisiner er tilgjengelige over-the-counter. Diphenoxylate med stropine og loperamid bremse food bevegelsen i fordøyelseskanalen. Økende fiber, av kosten betyr eller ved å ta fibertilskudd, kan bidra til å lindre diaré. Disse medikamentene bør bare brukes etter behov, ikke som en daglig medisinering diett.

Urte kosttilskudd

En rekke naturlige kosttilskudd og urter på markedet bære påstander for behandling av IBS og dens symptomer. Ifølge medisinsk ressurs UpToDate, er det ingen vitenskapelige bevis for disse urter og naturlige behandlinger fungerer. Studier gjort på disse naturlige rettsmidler har blitt feilaktig eller var for små til å produsere nøyaktige resultater. Peppermynteolje er en av disse naturlige rettsmidler. Selv om det ser det kan ha noen fordel for IBS lider, fører det også halsbrann. Acidophilus og probiotika er uprøvd i behandling av IBS og dens symptomer. Kosttilskudd som har ingen påvist fordeler inkluderer kamille te, nattlysolje og fennikelfrø. Noen markedsføres naturlige behandlinger er usikre, blant annet malurt og comfrey. Malurt olje kan skade nervesystemet, og comfrey kan forårsake leverproblemer.

Pain

Over-the-counter smertestillende medikamenter kan redusere magesmerter forårsaket av IBS. Kramper i tarmen kan være svært smertefullt. Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som arbeidet omfatter ibuprofen, aspirin, naproxen natrium og ketoprofin. Paracetamol er en annen type OTC medikament som er nyttig for å redusere smerten forbundet med IBS.

Advarsel

Det er viktig å se en lege hvis symptomer på IBS eksisterer. IBS deler mange av de symptomer med IBD, og ​​en lege trenger å utelukke muligheten for en av disse alvorlige tilstander. Å utelukke IBD, kan legene kjøre en rekke tester, blant annet blodprøver, magnetic resonance imaging (MRI), datamaskin tomografi (CT), barium studie og sigmoidoskopi. IBD forårsaker skade på tarmen og fører til alvorlige problemer, så det er viktig å utelukke det før du antar det er IBS og godartet.