Digidexo.com

Koloskopi Prep tips

En koloskopi er regnet som gullstandarden for tykktarmskreft screening, og for at en lege å best vise kolon fôr, er det nødvendig med en tarm forberedelse. Dette innebærer både å drikke en spesiell løsning samt unngå fast føde før selve testen for å oppnå de beste resultatene og oppdage tykktarmskreft.

Overgang til en flytende diett

Når du forbereder for en koloskopi, vil du bli bedt om å konsumere kun klare væsker minst 24 timer før prosedyren. Fordi kosthold og tarm forberedelse mål å rense avfallsstoffer fra tykktarmen, begynner lysne matinntaket to til tre dager før selve testen. Dette inkluderer å eliminere slow-fordøye matvarer som kjøtt, egg, nøtter og grønne greener i favør av high-fiber matvarer som grønnsaker og frukt.

Har forsyninger på hånden

Før du begynner din flytende diett og tarm forberedelse, sørg for at du har alle forsyninger du trenger for hånden. Kontroller at du har kylling og grønnsaksbuljong, eple eller hvit drue juice, flaskevann som inneholder elektrolytter, sportsdrikker, samt rikelig med toalettpapir, tørkepapir og baby wipes som ikke inneholder alkohol, som kan være tørking.

Drikk rikelig med væske

Tarmmidler som inneholder natriumfosfat kan være dehydrerende, noe som gjør drikke rikelig med vann og sportsdrikke viktig å føle seg vel og forebygge nyreskader. Du bør også unngå å drikke alkohol og kullsyre drikker, da disse kan være dehydrerende.

Hold Forberedelse ved romtemperatur

Mens du kan bli fristet til å kjøle utarbeidelse væske for å forbedre sin smak eller hastighet hvor fort du drikker det, kan den kalde temperaturen føre magen til å innsnevre og krampe. I stedet, holde forberedelse ved romtemperatur med mindre annet er angitt.
Hvis du forventer å ha vanskeligheter med å drikke forberedelse, kan du be om en pille avføringsmiddel som må tas hvert 15. minutt. Hvis du blir alvorlig kvalm på noe punkt under koloskopi forberedelser, kan du kontakte legekontoret.