Digidexo.com

Trygge sukker erstatter for diabetikere

Trygge sukker erstatter for diabetikere


Finne ut at du har diabetes kan være tøff. Gjøre de nødvendige, drastiske endringer i kostholdet kan virke som en overveldende hinder for mange. For de som elsker desserter, kan det være spesielt vanskelig fordi store mengder sukker er nå forbudt. Heldigvis finnes det en rekke trygt sukker alternativer for diabetikere som kan anvendes i koking, baking, og hvilken som helst annen måte som sukker er normalt brukt.

Splenda

Splenda har mindre enn 1 gram karbohydrater og mindre enn 5 kalorier per porsjon. Den kan brukes som en erstatning for sukker i nesten hvilken som helst forekomst, noe som gjør den ideell for baking. Ved oppvarming, beholder Splenda sin sødme. Laget ved å starte med ekte sukker, er en patentert prosess ansatt for å fjerne kalorier og karbohydrater, etterlater sukralose. Selv om produktet starter med sukker, etter når prosessen er fullført, kroppen ikke gjenkjenner det som et sukker. Splenda har ingen merkbar effekt på blodsukkernivået eller insulin.

Xylitol

Xylitol er et søtningsmiddel som finnes naturlig i små mengder i mange frukter og grønnsaker. Kommersielt er det produsert fra hardwood trær og andre typer vegetasjon. Den har en søt smak lik den til sukker og oppløses raskt, noe som gjør det til et godt valg for bruk i kaffe og andre drikkevarer. Xylitol har en lav glykemisk indeks og er langsomt absorbert og metabolisert. Ingen brå økning i blodsukker eller insulin skjer med produktets bruk. Kaloriinnholdet er en tredjedel mindre enn den til sukker. En annen fordel med xylitol er at det har en positiv effekt på tannhelsen.

Stevia

Stevia er en naturlig forekommende søtningsmiddel som har blitt brukt i mange latinamerikanske kulturer i århundrer. Laget fra en busk som er innfødt til Paraguay, regnes det som en urt. Produktet ekstraheres fra plantens blad og er 10 til 15 ganger søtere enn sukker. Det kan legges til noe mat eller drikke, og er kalori og karbohydrat-fri. Flytende stevia og stevia pulver både cab brukes som sukker erstatning i oppskrifter. Stevia stimulerer frigjøring av insulin og hjelper i normalisering av glukoserespons hos diabetikere. Det har også en gunstig effekt på blodtrykket.