Digidexo.com

Se klart Metode

Den se klart Method var en visjon ekstrautstyr programmet delvis basert på Bates Method av 1920-tallet. Den ble utviklet i Fairfield, Iowa, av fire leger som opererte det de kalte den amerikanske Vision Institute. Programmet ble markedsført tungt fra 2001 til sin død i 2006,

Formål

Formålet med se klart Metode var å forbedre brukerens syn ved å utføre en serie av øyet øvelser. Initiativtakerne sa at brukeren til slutt ville ikke trenger å bruke briller eller kontaktlinser, og at forhold som katarakt og glaukom kan forbedre uten behov for behandling eller kirurgi.

Øvelser

Programmet besto av en serie øvelser utført 30 minutter per dag for å styrke øyemusklene og forbedre sin fleksibilitet. Øvelsene inkludert skiftende fokus mellom ens finger og et fjernt objekt, holder et magasin opp ned på avstand og forsøker å plukke ut ord og bokstaver, og palming, som involverte lukke øynene og plassere håndflatene mot dem.

Effektivitet

Effektiviteten av programmet kom inn spørsmålet på grunn av sin manglende vitenskapelig fundament. Ifølge AllAboutVision.com, mange vanlige øyeproblemer som nærsynthet og skjeve hornhinner, er forårsaket av ens naturlige øye konstruksjon, og andre som presbyopi er en del av aldringsprosessen og kan ikke reverseres. Følgelig øye muskel øvelser er ineffektive i å forbedre disse forholdene.

Rettssaker

I 2006, Iowa statsadvokat Tom Miller gikk til sak mot utviklerne av se klart Metode påstand løse og overdrevne påstander om dens effektivitet. Selskapet ble dømt til å betale $ 200.000 i oppreisning til forbrukerne, og til helt stengt ned all virksomhet i staten. Steven Beresford, en av grunnleggerne av AVI, har hevdet at justisministeren ble betalt av den amerikanske Optometry Association, som er grunnen til at søksmålet ble innlevert, ifølge AllAboutVision.com.

Nytt program

AVI fra 2009, og tilbyr et nytt program de kaller Power Vision metoden, som kan lastes ned på sin hjemmeside visiontherapy.net. I motsetning til å se klart Metode som koster forbrukeren $ 350, er det nye programmet er tilgjengelig uten ekstra kostnader.