Digidexo.com

Blodplater bivirkninger Lisinopril

Solgt under merkenavnene Zestril og Prinivil, er lisinopril hovedsakelig foreskrevet for å redusere høyt blodtrykk. Det hindrer omdannelse av det naturlig forekommende enzym angiotensin til en aktiv form i kroppen. Angiotensin er en del av kroppens blodtrykksregulerende system, men angiotensin smalner blodkar og dermed hever blodtrykket. Lisinopril har flere bivirkninger, noen ganger inkludert effekter på blodplater, blodpartikler som hjelper med blodpropp.

De vanligste bivirkningene

Lisinopril kan føre til svimmelhet, hodepine, angst, søvnforstyrrelser, tretthet, kvalme, seksuell dysfunksjon og tett nese.

Trombocytopeni

Sjelden, lisinopril forårsaker trombocytopeni, eller et unormalt lavt antall blodplater.

Identifikasjon

Trombocytopeni oppstår når blodplater er tapt fra sirkulasjon for raskt å bli erstattet effektivt av benmargen. Lisinopril kan også føre til en nedgang i røde blodceller, som er produsert av benmargs også.

Hudsymptomer

Folk med lave blodplatetall har ingen symptomer. I kontrast, kan de lett får blåmerker, eller finne små røde prikker på sine ben.

Blødning Symptomer

Lave blodplatetall kan også forårsake tannkjøtt blødning og også indre blødninger, som viser som blod i avføring eller urin. Personer med denne tilstanden kan finne det vanskelig å stoppe blødninger fra skader.

Løsning

Folk tar lisinopril bør periodiske blodprøver sjekke antall blodplater, og bør oppsøke lege for tester hvis opplever noen symptomer på blodplate bivirkninger. Hvis lisinopril er vesentlig påvirker blodverdier, vil en annen narkotika foreskrevet i stedet.