Digidexo.com

Usnic Acid og vekttap

Usnic Acid og vekttap


Usnic syre er en alternativ supplement for vekttap. Usnic syre er et naturlig produkt av metabolismen av lavarter. Laver er organismer som er virkelig laget av to ulike organismer --- en sopp og noen type alger, for eksempel grønn eller blå alger. Ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC), er lav og produktene av sitt stoffskifte vanligvis ikke spises av mennesker.

Funksjoner

Usnic syren finnes i over-the-counter vekttap kosttilskudd, men ingen kliniske bevis er tilgjengelig begrunner sin bruk på denne måten. Usnic syre er vanligvis ikke fortæres av mennesker, men er brukt i noen kosmetiske produkter. Feil bruk av usnic syre har vært assosiert med alvorlige medisinske konsekvenser.

Bruksområder

I tillegg til sine uprøvd vekttap egenskaper, har usnic syre også vært forbundet med andre udokumenterte påstander. Usnic syre er blitt undersøkt for anvendelse som et anti-inflammatorisk, anti-bakterielle, anti-oksidanter, antiviral, og feber og smerte redusering.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic Proceedings, er urte supplement bruk relativt populær i USA. Men det kan ikke være en god ting. Urte og alternative produkter er ikke pålagt av US Food and Drug Administration (FDA) for å møte de samme sikkerhetsstandarder som reseptbelagte legemidler. Som et resultat, kan deres sikkerhet bli kalt inn spørsmålet. Forbrukerne i USA bruker milliarder av dollar av hardt opptjente penger hvert år på disse tvilsomme produkter.

Teorier / Spekulasjoner

Usnic syre har vært assosiert med alvorlig leverskade (levertoksisitet) når det tas som et kosttilskudd for det formål å vekttap. Mens bevis er ikke tilgjengelig som til den eksakte mekanismen for denne bivirkningen, forskere utgitt av Mayo Clinic Proceedings oppmerksom på at ingen annen årsak til leverskade kunne bli funnet i de ellers friske pasienter som hadde tatt usnic syre for vekttap.

Advarsel

Usnic syre bør ikke tas før konsultasjon med lege. Produktet har ikke bare vært forbundet med leverskade, men kan reagere dårlig med andre produkter. Ifølge MSKCC, kan usnic syre forårsake uønskede effekter når de tas i forbindelse med blod fortynningsmidler (antikoagulanter) og interferere med effektiviteten av andre medikamenter. Søknad på huden kan forårsake irritasjon.

Usnic syre er også til stede i Kombucha te, som er brukt i alternativ medisin og har blitt assosiert med betennelse i leveren (hepatitt). Kombucha er laget av gjæret svart te og har ikke blitt vitenskapelig bevist å være gunstig for helsen til mennesker, ifølge American Cancer Society (ACS). Kombucha te kan også være merket som Kargasok te, Manchurian te eller te sopp.