Digidexo.com

Hva er behandlingen for Nasofaryngeal kreft?

Nasofaryngeal kreft refererer til som kommer i baksiden av hodeskallen nær nesen, kalt området nasopharynx. Nasopharynx er ca 1 1/2 inches langt på hver side og er formet som en terning. Hos noen pasienter, symptomer på kreft inkluderer sår hals og / eller problemer med å puste.

Behandling

Den passende behandling for kreft Nasofaryngeal er avhengig av stadium av kreft og graden av spredning av kreftceller. Nasofaryngeal kreft er iscenesatt ved hjelp av standard kreft staging system utviklet av det amerikanske Joint Committee of Cancer. Kalt AJCC systemet, eller TNM-systemet, tre faktorer er fast bestemt på å identifisere den aktuelle scenen. "T" faktor hensyn til størrelsen av tumoren, "N" evaluerer faktor lymfeknute involvering og "M" refererer til faktor om kreften har metastasert eller spredt. Nasofaryngeal kreft hos barn og voksne blir behandlet med de samme behandlingsmetoder, som fastsettes ved bruk denne iscenesettelsen systemet.

Stages 0, I og IIA

For tidlig stadium Nasofaryngeal kreft, behandling er generelt målrettet strålebehandling. Dette innebærer sikter eksterne stråleknipper på selve svulsten. Lymfeknuter i nakken nær tumoren som også ofte behandlet med stråling, selv tidlig stadium av kreft definisjon har en "N" antall 0 og ingen spredning til lymfeknuter. Lymfeknutene blir behandlet som et forebyggende tiltak for å sikre at det ikke var noen uoppdaget kreft i lymfeknutene som kan føre til kreft til å komme tilbake.

Stages IIB, III, IVA og IVB

I mer avanserte Nasofaryngeal kreft, har kreftcellene spre seg utover nasopharynx til lymfeknuter i halsen eller over kragebeinet. Dette mer avansert Nasofaryngeal kreft behandles med cellegift og stråling. Cisplatin er den vanligste kjemoterapimiddel som anvendes. Vanligvis forekommer kjemoterapi først å forsøke å krympe eller drepe kreftceller, etterfulgt av bestråling, etterfulgt av en ytterligere dose av kjemoterapi. Men kjemoterapi fører til flere bivirkninger, som kan påvirke livskvaliteten. Det er viktig å forstå hva bivirkningene er sannsynlig å være før du starter denne behandlingen. Hvis dette ikke lykkes, kan halsen disseksjon kirurgi kan utføres for å fjerne lymfeknuter i nakken som er berørt av kreft celler.

Stage IVC

Stage IVC refererer til nasofaryngealt kreft som har spredt seg til deler av kroppen distinkte fra hals, nakke og lymfeknuter i kragebeinet. Stage IV er generelt ikke kureres, men er mulig å behandle. Kjemoterapi er gitt for å forsøke å ødelegge kreftceller i Nasofaryngeal og nettstedene til metastaser. Hvis noen kreftceller er til stede etter kjemoterapi, er stråling administrert til Nasofaryngeal og lymfeknutene i nakken. Hvis det første løpet av kjemoterapi ikke dreper kreftcellene, kan forskjellige regimer bli anvendt.

Tilbakevendende nasopharyngeal kreft

Hvis Nasofaryngeal kreft retur etter første behandling var vellykket, kan ytterligere strålebehandling være et alternativ for pasienter om det var vellykket første gang. Imidlertid, i visse tilfeller ytterligere stråling ville være for farlig eller ineffektiv, og nakke disseksjon kan være anbefalt for å fjerne lymfeknuter og kreftceller.