Digidexo.com

Cellulitt Scar Removal

Cellulitt er en bakteriell hudinfeksjon som, ifølge Mayo Clinic, manifesterer seg med en rød flekk på huden som er hoven, øm, varm og er ofte ledsaget av feber. Appelsinhud kan være ganske alvorlig og kan noen ganger spre seg til underliggende vev. I andre tilfeller infeksjonen er fanget raskt og pasienten kommer seg uten ytterligere hendelsen. De varierende grader av infeksjonen og varierende alvorlighetsgrad mener at noen mennesker kommer bort fra appelsinhud arr-fri, mens andre sitter igjen med arrvev som er svært synlig.

Forstå Scars

Arrdannelse er en naturlig og viktig prosess som forekommer i nesten alle skadet vev, inkludert vev skadet av appelsinhud. The University of Virginia Health System skiller mellom tre typer arr - keloid, hypertrofiske og kontrakturer - som hver svarer til bestemte behandlinger.

Keloid arr er tykke, runde og noen ganger rødt. Arret strekker seg utover grensen av såret, og er et resultat av en hyperimmunrespons, der legemet over-frembringer arrvev. Hypertrofiske arr ligner i utseende til keloid arr bortsett fra at de holde seg innenfor grensen eller såret. Kontrakturer er arr som oppstår når flekker av hud er tapt, noe som kan oppstå med mer alvorlige cellutitis infeksjoner selv er oftest et resultat av en brannskade. Kontraktur arrvev er stramt og kan vokse inn i muskelvev.

Behandling Alternativer

Keloid arr svare på kryoterapi (frysing av arrvev og kirurgisk fjerning), trykk terapi, kirurgi og steroidinjeksjoner. Hypertrofiske arr blir ofte behandlet med en kombinasjon av steroider og kirurgi. Kontrakturer krever hud grafts, Z-plastikk og vev ekspansjon.

Hudtransplantater innebære fjerning av arret og dekker området med ny hud, mens vev ekspansjon forsøk på å øke mengden av vev som kan bli brukt til poding. Z-plastikk, snarere enn å erstatte hud eller utvide mengden av huden tilgjengelig, reduserer synligheten av arr ved å lage en Z-formet snitt som vil tillate vevet til å gro mer naturlig.

Hvis kirurgi er nødvendig eller anbefalt, er det ofte gjort med lasere. The American Society for dermatologiske kirurgi sier at laser kirurgi har mange fordeler over skalpell kirurgi, hvorav noen er en redusert risiko for infeksjon, økt presisjon av skjæring, og redusert utvinning tid.