Digidexo.com

Stem Cell behandling for leukemi

Leukemi pasienter som har sykdommer har ikke svart til tradisjonelle behandlingsmetoder kan ha nytte av en stamcelletransplantasjon. Leukemi, en form for blodkreft, vil påvirke anslagsvis 44 790 mennesker i 2009, ifølge National Cancer Institute. Mens kjemoterapi og stråling vil hjelpe mange av disse menneskene, andre vil måtte vurdere en stamcelletransplantasjon for å gjenopprette normal blodlegemer i benmargen.

Identifikasjon

Stamceller er celler som utvikler seg i løpet av fosterstadiet av fosterutviklingen, og har kapasitet til å slå inn i en rekke høyt spesialiserte celler. På grunn av cellen unike evne til å regenerere, kan de være anvendelige ved behandling av flere alvorlige sykdommer og forstyrrelser. Når en leukemipasient får en stamcelletransplantasjon, blir stamcellene brukt i et forsøk på å hoppe starte benmargen til å gjenoppta normal celleproduksjon. Stamceller ble opprinnelig oppnådd bare fra friske benmargs og prosessen ble referert til som en "benmargstransplantasjon." I dag kan stamceller også fås fra perifere og navlestrengsblod og «stamcelletransplantasjon" er nå den foretrukne sikt.

Grunner for en Transplant

Kjemoterapi og strålebehandling brukes i leukemi pasienter for å ødelegge unormale hvite blodlegemer som er produsert av benmarg. Dessverre kan disse behandlingene også ødelegge margen evne til å produsere friske røde og hvite celler og blodplater som er nødvendige for å opprettholde livet. I spesielt aggressive tilfeller av leukemi, cellegift og stråling kan mislykkes i å drepe unormale celler. Hvis dette skjer, det eneste behandlingsalternativet igjen er en stamcelletransplantasjon. Hvis transplantasjon skal være effektiv, må den eksisterende feil marg bli ødelagt med en høy dose av kjemoterapi.

Transplant Typer

En allogenic transplantasjon er en som bruker stamceller fra en person som har samme vevstype som du gjør. Selv om denne personen er ofte en nær slektning, i noen tilfeller familiemedlemmer ikke har kompatible vevstyper, og stamcellene må innhentes fra en anonym donor gjennom National Marrow Donor Program Registry. I noen tilfeller kan du være i stand til å bruke din egen lagret marg i en prosedyre som kalles en autolog transplantasjon. Marrow samles mens du er i remisjon og rengjøres med kjemoterapi narkotika eller monoklonale antistoffer før den settes tilbake i kroppen din.

Før Transplant

Etter pre-prosedyre testing, en intravenøs kateter, kalt en sentral linje, vil bli implantert i brystet. Den sentrale linjen vil bli brukt til å plassere de nye cellene fra transplantasjon inn i kroppen din. Legen din kan også bruke den sentrale linjen for å gi deg de nødvendige kjemoterapi narkotika, gi blodoverføringer eller skaffe blodprøver. Når den sentrale linjen er på plass, vil du begynne kondisjoneringsfasen. I denne fasen vil du motta kjemoterapi narkotika laget for å drepe kreftceller og undertrykke immunsystemet for å unngå avvisning av de transplanterte cellene. I noen tilfeller kan strålebehandling også anvendes. Condition kan gjøres mens du er pasient på et sykehus, og kan også utføres på en poliklinisk basis.

Den Transplant

Under stamcelletransplantasjon, de donor stamceller inn i kroppen din gjennom den sentrale linjen i løpet av flere timer. Når cellene når blodet, de gradvis gjøre veien til benmargen. Over tid stamcellene begynner å gjøre både nye benmarg og stamceller. Denne prosessen tar tid, og du vil sannsynligvis ikke merke noen endringer i blodverdiene før flere uker etter transplantasjonen. Dersom transplantasjon er vellykket, vil din blodprosent gradvis bedre som vanlig marg funksjon er gjenopprettet. Du vil bli nøye overvåket i ukene og månedene etter transplantasjonen for å sikre at det ikke er noen komplikasjoner.