Digidexo.com

Hvordan bli kvitt en dårlig solbrenthet

Hvordan bli kvitt en dårlig solbrenthet


Hvis flere timer tilbrakt basking i solen har forlatt deg rødere enn en hummer og skriker i smerte når noe eller noen børster opp mot huden din, det er skritt du kan ta for å lette hudens helingsprosess. Dessverre er det ikke noe slikt som en quick-fix for en dårlig solbrenthet. Det vil mest sannsynlig ta flere dager før brenne symptomer begynner å lette. Likevel, å ta skikkelig vare på skadet hud vil hjelpe brenne forsvinner raskere.

Bruksanvisning

•  Hold det berørte området fuktig. En av de mest populære metodene for å oppnå dette er å bruke aloe vera til å brenne. Kjøle bladene fra en aloe vera plante, skrelle av deres øverste laget og bruke bladet direkte på huden. Alternativt kjøpe en flaske med aloe vera gel fra ditt lokale apotek. Du kan også fukte området med en varm dusj; det varme vannet øker den helbredende prosessen ved å øke blodsirkulasjonen i området.

La noen blemmer å helbrede på egen hånd. Breaking eller plukke på dem vil bare forsinke helbredelsesprosessen og sette deg på et høyere risiko for infeksjon. Du kan dekke blemmer med et tynt lag av gasbind for å beskytte dem fra å komme i kontakt med friksjon mens de leges.

Unngå solen så mye som mulig før solbrenthet har grodd, for å hindre forverring av skaden. Hvis du må gå inn i solen mellom middag og 15:00, når strålene er på sitt sterkeste, bære en lue og prøve å dekke det forbrente området med et lag av klær.

Drikk rikelig med væske for å holde kroppen hydrert mens det gror. Det brenner vil ta mye lenger tid å helbrede hvis resten av kroppen din ikke er tilstrekkelig hydrert. Å være hydrert vil også tillate deg å svette mer; svette bidrar til å holde huden kjølig og reduserer noe av smerten fra brannsåret.

Rådfør deg med en lege hvis du ikke merker noen bedring i løpet av noen dager. Han kan foreskrive oral steroid terapi for å hjelpe til med helbredelsesprosessen hvis han anser at brenningen alvorlig nok.

Tips og advarsler

  • Ikke bruk noen produkter som inneholder alkohol til brenne. Alkohol vil ytterligere tørke ut huden er skadet, forlenge helbredelsesprosessen.
  • Lawrence E. Gibson, MD av Mayo Clinic advarer mot bruk av solbrenthet produkter som inneholder bedøvelse benzokain, som har vært knyttet til en sjelden, men potensielt dødelig tilstand som reduserer blodets evne til å holde oksygen. Bruk aldri benzokain eller benzokain holdige produkter på et barn under en alder av to mindre spesifikt bedt om å gjøre det av en medisinsk faglig.
  • Hopp prøver å behandle solbrenthet selv og søke øyeblikkelig medisinsk behandling hvis det brenner er ledsaget av alvorlig blemmer, feber, hodepine, forvirring, besvimelse, kvalme eller oppkast.