Digidexo.com

En typisk kinesisk Diet

Kina er en stor nasjon som har kjempet gjennom århundrene for å mate sin enorme befolkning. Kinesiske kostvaner varierer ganske mye fra våre i Vesten. Mens vi sjelden spiser et måltid uten en god størrelse del av kjøtt som midtpunkt, i Kina kjøtt blir brukt mer som et krydder fordi det vanligvis er vanskelig å skaffe. Den kinesiske begrepet ernæring har å gjøre med en avveining.

Yin og Yang

Du kan bli kjent med begrepene yin (kald) og yang (varme). De representerer den kinesiske idealet om et balansert liv. Selv i sin matlaging, mange kinesere mål for en balanse av krydret og mild, søt og sur, og en behagelig blanding av farge med nøytrale ris eller noodles.In meste av Kina, er ris den viktigste næringskilden. Den kan serveres til frokost, lunsj eller middag, med frukt, sukker eller grønnsaker til smaken det. Kinesiske retter har ofte en rekke grønnsaker. Dette gir mer komplett ernæring i møte med ikke alltid å ha kjøtt. Tofu er en viktig kilde til protein, avledet fra soyabønner. Når kjøttet blir servert i en skål, er det kuttet i små biter slik at alle kan ha en liten.

En typisk middag

Med ris eller nudler som base, kan middag i Kina inkluderer paprika, vårløk, vannkastanjer, sukkererter og egg. For folk som bor nær kysten, reker og fisk kan være mer rikelig. Svinekjøtt og kylling er de mest spist kjøtt. Hvis eggene er knappe, kan de bli strukket av scrambling dem og sprute dem inn kylling eller grønnsaksbuljong for egg drop suppe. Won ton wrappers, laget av hvete eller ris, er fylt med små mengder kjøtt og grønnsaker, deretter stekt, dampet eller kokt for en lett-å-spise snack. Måltidene serveres vanligvis "familie stil" med maten i store retter i midten, der hver person tar en del. Rør-steking grønnsaker og kjøtt tjener det formål å spare drivstoff fordi maten er tilberedt raskt. Den bevarer også fargen, smaken og ernæring av grønnsaker.

Spesielle anledninger

Ved spesielle anledninger, kineserne tjener delikatesser som Peking and, som inkluderer små pannekaker fylt med kjøtt. De liker å tjene mildt søt mat som månen kaker og mandel cookies. Kompliserte retter er reservert for fødselsdager og festivaldager. En spesialitet kalt Buddha Hopper over muren kan ha opptil tretti ingredienser og ta to dager å forberede seg.