Digidexo.com

Hvordan TRAVATAN

TRAVATAN er merkenavnet travoprost, som er en steril øyedråper. Øyedråpene er foreskrevet til pasienter med visse øyesykdommer for å avlaste trykket forårsaket av deres tilstand. Pasienter med glaukom samt hypertensjon i øyet vil ofte bli gitt en resept for TRAVATAN. Ta av TRAVATAN som anvist av legen din.

Hvordan TRAVATAN

Fyll dropper som kommer med TRAVATAN med løsningen. Plasser dropper over det berørte øyet mens du vipper hodet bakover. Hold øynene åpne med fingrene om dette hjelper.

Klem en dråpe av TRAVATAN løsning i øyet. Blink flere ganger for å arbeide løsningen gjennom øyet mens du holder nede din rive duct å hindre dose lekker ut av øyet.

Gjenta denne prosessen for det andre øyet hvis du trenger å behandle begge øyne. Bare en enkelt dråpe skal plasseres i dette øye også. Hvis du er foreskrevet en annen øye medisiner, bør du vente i minst fem minutter før du legger en annen løsning i øynene.

Vent 24 timer før du tar neste dose av TRAVATAN. Bare en enkelt TRAVATAN dråpe skal plasseres i hvert øye daglig. Mer enn at doseringen kan påvirke legemidlets evne til lavere trykk i øyet. Det er anbefalt av de fleste leger at du TRAVATAN en gang hver kveld.

Rapporter alle bivirkninger til legen din. TRAVATAN kan føre til en gradvis endring i din øyenfarge samt øyelokkene og øyevippene. Andre bivirkninger inkluderer øyeirritasjon, rødhet, lysfølsomhet, synsforstyrrelser og hodepine.

Hint

  • Ikke berør øyet dropper eller la den berøre en annen overflate. Plasser det umiddelbart tilbake i medisinen etter bruk for å unngå en mulig øye-infeksjon.