Digidexo.com

Laktosefri dietter for barn

Laktosefri dietter for barn


Ernæringseksperter har funnet gyldige grunner for å eliminere inntaket av melkeprodukter. Noen hevder at vanlige melkeprodukter inneholder usunne nivåer av mettet fett. Andre finner at påstander om meieri forbruk fører til økt beinhelse er vitenskapelig ubegrunnet. Uavhengig av årsak, velger å spise laktosefri krever planlegging - spesielt der barn er bekymret. Mange barn kan ikke forestille seg livet uten pizza, milkshake og iskrem. Mat for hvert måltid bør planlegges på forhånd for å sikre at barna får de næringsstoffene de trenger.

Melk Alternatives

Å spise et meieri-fri diett innebærer unngå melk og alle matvarer som er melkebasert. Siden melk inneholder viktige næringsstoffer for barnas bein utvikling, for eksempel kalsium og vitamin D, bør den byttes ut med drikke og mat som er like rik på næringsstoffer. Befestet soyamelk, rismelk og fruktjuicer er levedyktige alternativer.

Cheese Alternatives

Ost er laget av melk, og bør ikke brukes som en del av et meieri-diett. For barn som ofte spiser pizza og streng ost, kan nondairy og imitasjon oster brukes som alternativer. Men barn bør spise selv disse alternativene i modere siden de er vanligvis laget av fett og natrium.

Andre Meieri Alternatives

Meieri-fri dietter for barn må også ekskludere smør, yoghurt, iskrem, de fleste puddinger og bakevarer som inneholder melk. Produkter laget av ris melk eller soya er levedyktig erstatning alternativer. Også produkter merket nondairy er melkefri og kan spises i stedet for meieriprodukter.

School Lunch

Maten som serveres i stedet for meieriprodukter bør beriket med næringsstoffer, som vitamin D eller kalsium, for å sikre at barna er godt ernært. Som et mål på forholdsregel, kan barn som spiser laktosefri spise en ekstra daglig servering av frukt eller grønnsaker.