Digidexo.com

Typer av hjertesykdom hos kvinner

Hjertesykdom er nummer én morder av kvinner i USA. Omtrent en av fire kvinner dør av hjertesykdom, og flere kvinner dør av hjertesykdom enn av hjerneslag, lungekreft, brystkreft og KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) kombinert. Ifølge National kvinner Health Information Center, selv om både menn og kvinner har hjerteinfarkt, flere kvinner enn menn dør av dem.

Fakta

Ifølge American Heart Association, om lag en av tre kvinner i USA har noen form for kardiovaskulær sykdom. Kardiovaskulær sykdom inkluderer koronar hjertesykdom (hjerteinfarkt, brystsmerter), slag, høyt blodtrykk og hjertesvikt. Andre typer inkluderer reumatoid hjertesykdom, medfødt hjertesykdom, arrytmier og andre sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom er den ledende type hjertesykdom hos kvinner. The American Heart Association rapporterer at over åtte millioner amerikanske kvinner har en historie med koronar hjertesykdom. Over 3 millioner av disse har en historie med hjerteinfarkt, som også kalles hjerteinfarkt (MI). Over fire millioner amerikanske kvinner lider av angina.

Betraktninger

Symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner kan være vesentlig annerledes enn de symptomene menn rapporten. Den vanligste tegn på et hjerteinfarkt hos både kvinner og menn er knusende smerte i midten av brystet. Kvinner ofte beskrive deres smerte som trykk, tetthet eller en verke. De er mer sannsynlig å oppleve atypiske symptomer på hjerteinfarkt, slik som kortpustethet, smerter i nakke, rygg eller kjeve eller kvalme og oppkast. Ifølge kvinner Heart Foundation, 71 prosent av kvinnene tilskriver sine hjerteinfarkt symptomer på utmattelse eller influensa. Mange kvinner ikke opplever brystsmerter i det hele tatt.

Stroke

Ifølge kvinner Heart Foundation, tre millioner amerikanske kvinner dør av hjerneslag hvert år. Hjerneslag er ansvarlig for drapene på flere kvinner enn menn. Høyt blodtrykk er den ledende risikofaktor for hjerneslag.

Forebygging / løsning

Det er anslått at over 80 prosent av hjerteinfarkt og hjerneslag kan forebygges ved å gjøre sunne livsstilsvalg. Røyker ikke, og forsøker å opprettholde en sunn kroppsvekt ved å spise riktig og trene. Har blodtrykket kontrolleres hver ett til to år, og har rutinemessige tester gjort for diabetes, kolesterol og triglyseridnivåer. Trening, kan meditasjon og avslapping teknikker bidra til å redusere stressnivået. Ved å gjøre sunne valg, vil risikoen for å utvikle hjertesykdom reduseres.