Digidexo.com

Slik unngår du at Sleepwalking

Slik unngår du at Sleepwalking


Engasjere seg i aktiviteter mens du sover er referert til som somnambulism eller søvngjengeri, som påvirker enkeltpersoner i alle aldre. Søvngjengeri ofte oppstår under dyp rapid eye movement (REM) søvn. Den søvngjenger kan stå opp og gå rundt eller utføre aktiviteter, som dressing eller å kjøre bil. Tilstanden ikke utgjør en helserisiko, men aktivitetene kan forårsake skade, siden den enkelte er uvitende. For å unngå skader mens søvngjengeri, er forebygging viktig.

Bruksanvisning

Gjør sove en prioritet siden søvnmangel fører til søvngjengeri episoder. Sett en vanlig sengetid tidsplan som gir mulighet for åtte timers søvn. Opprett et behagelig sovemiljø. Sov i et rolig, kjølig, mørkt rom på en komfortabel madrass og pute. Unngå stress før du sovner ved å lese en bok eller ta et avslappende bad.

Ta kontakt med en lege om aktuelle foreskrevne medisiner, for eksempel beroligende midler, anti-psykose medisiner og antihistaminer, som de kan utløse søvngjengeri episoder. For å hindre at episoder kan legen seponere medisiner eller foreskrive et alternativ.

Unn underliggende medisinske tilstander, som for eksempel søvnapné, restless legs syndrom og gastroøsofageal refluks, for å hindre søvngjengeri episoder.

Ta foreskrevet i søvne medisiner, for eksempel korttidsvirkende beroligende midler, for å forebygge skader, angst og slapphet og tretthet.

Record begynnelsen og slutten tid da søvngjengeri episoder oppstår. Et familiemedlem eller en venn kan spore dette. Hvis et mønster former, vekke søvngjenger 20 minutter før vanlig tid en episode begynner, og holde dem våken til varigheten av episoden.

Øv mentale bilder og avspenningsteknikker ved hjelp av en sertifisert adferdsterapeut eller hypnotisør. Diskuter søvngjengeri problemer med en søvnforstyrrelse spesialist. Spesialister jobber i klinikker hvor de overvåker søvn atferd og anbefaler behandling. De overvåke atferd med en polysomnografi maskin, som studerer pasientens søvnmønster.

Protect en søvngjenger fra skade ved å ta sikkerhetstiltak, som for eksempel å henge en bjelle på soveromsdøren, låse alle vinduer, og fjerne skarpe gjenstander og hindringer, for eksempel møbler eller leker. Sove på bunnen etasje i hjemmet eller plassere en gate foran trapp, hvis den enkelte sover ovenpå.