Digidexo.com

Hva er fordelene med linfrø for mennesker?

Hva er fordelene med linfrø for mennesker?


Linfrø er hentet fra lin anlegget, som er dyrket i ulike deler av verden. Denne lille frøet tilbyr et bredt spekter av helsemessige fordeler og er en stor kilde til omega-3 fettsyrer og fiber. Du kan konsumere flaxseeds hele eller malt, men opptaket av næringsstoffer er raskere og enklere med bakken lin. Behandlingen av fro gir også linfrøolje, som er tilgjengelig i flytende-eller kapselform.

Senker risikoen for kreft

Linfrø er en rik kilde til lignans, som er kjemikalier som fungerer som hormonet østrogen i kroppen. Lignaner er blitt vist å redusere dannelse og progresjon av kreft. I tillegg til lignans, omega-3 fettsyrer og fiber i linfrø forsinke spredningen av kreftceller. Imidlertid må kreftpasienter alltid konsultere legen sin før man spiser linfrø.

Bidrar til å hindre og behandle høyt kolesterol

Linfrø har et høyt innhold av flerumettede fettsyrer, noe som er gunstig for kroppen. Den inneholder også en høy grad av alfa-linolensyre (ALA), som er en viktig kilde for omega-3-fett. Som et resultat, er linfrø fordelaktig å opprettholde en sunn kolesterolnivået i kroppen. Fiberinnholdet i linfrø bidrar også til å redusere oppbygging av kolesterol og plakk. Det bidrar til å redusere dannelsen av blodpropper og reduserer risikoen for hjerneslag.

Reduserer risikoen for hjertesykdom

En diett som er lav i mettet fett og rikt på flerumettet fett og enumettet fett er gunstig for å senke risikoen for hjertesykdom. Den ALA i linfrø reduserer dannelsen av usunn kolesterol og triglyserider i blodet. Det senker betennelse og forbedrer helsen til blodårene. Linfrø hjelper også lavere og regulere blodtrykket.

Lindrer forstoppelse

Linfrø er en god kilde til kostfiber, som regulerer fordøyelsessystemet. Det er derfor gunstig for folk som lider av forstoppelse. For best resultat, må du forbruke linfrø med en tilstrekkelig mengde vann. Forbruket av linfrø er ikke anbefalt for personer som lider av fordøyelsesbesvær eller diaré.

Reduserer Alvorlighetsgrad av inflammatoriske tilstander

Hudsykdommer som psoriasis og eksem ofte forverres når det er økt betennelse og tørrhet. De omega-3 fettsyrene i linfrø har anti-inflammatoriske egenskaper som hjelper berolige hudsykdommer. De kan også beskytte huden og nærer den med essensiell fuktighet. Betennelse forverres også revmatoid artritt, slitasjegikt, migrene og hodepine. Regelmessig inntak av linfrø kan redusere forekomsten og alvorligheten av smerte.