Digidexo.com

Herpes Zoster History

Herpes zoster er en infeksjon av huden som er forårsaket av samme virus som forårsaker vannkopper. Det er også kjent som helvetesild.

Beskrivelse

Herpes zoster er karakterisert ved en rødlig utslett på huden. Dette skjer når varicella-zoster virus (VZV), etter å ha vært i dvale i visse nerveceller, reaktiverer uforklarlig.

Discovery

Leger begynte å karakterisere sykdommen i det 19. århundre, da herpes zoster ble anerkjent som forskjellig fra andre forhold forårsaket av VZV, som vannkopper, på grunn av sin særegne belte-lignende utslett (ITS alternative navn, helvetesild, er en forvanskning av det greske ordet "zoster" som betyr "belte"). I 1861, Felix von Bärunsprung bekreftet opprinnelsen herpes zoster i ryggraden, og bygge ut teoriene Richard Bright presenteres 30 år tidligere.

Videre forskning

Sir Henry Head and AW Campbell gjorde arbeide videre med herpes zoster ved slutten av det 19. århundre, som karakteriserer utbruddet, progresjon og remisjon av sykdommen.

I dag

I mai 2006, Food and Drug Administration godkjent av en VZV vaksine som reduserer forekomsten av herpes zoster med halvparten. Men vaksinen er ennå ikke er gjort allment tilgjengelig, som det ble opprinnelig utviklet for eldre pasienter.

Betydning

Ifølge en rapport fra American College of Physicians, personer over 50 år er mer sannsynlig å utvikle herpes zoster, sto for omtrent halvparten av de 1 million amerikanske borgere berørt årlig.