Digidexo.com

Nursing Care Plan for en ryggmargsskade

En ryggmargsskade kan være en svært alvorlig tilstand som krever rundt-the-clock omsorg for pasienten. Som sykepleier er det din jobb ikke bare å sørge for at pasienten får noen behandlinger, medisiner, eller tester legen bestillinger; det er også din jobb å se at pasienten er komfortabel, at han blir tatt vare på mentalt og følelsesmessig også. Kompleksiteten i en ryggmargsskade krever at du betaler nær oppmerksomhet til hver minste detalj pasienten forteller deg om, eller at du observerer, slik at du kan rapportere eventuelle problemer eller komplikasjoner til vakthavende lege.

Initial Treatment

Hvis du jobber i akuttmottaket på sykehuset, vil du, på et tidspunkt, har en pasient kommer inn med en ryggmargsskade. For at pasientens prognose å være best at det kan være, må du jobbe veldig tett med leger og andre sykepleiere til å sørge for at flere ting ikke skjer. For eksempel pasientens hode og nakke må stabiliseres for å sikre at han ikke får enda mer skade; kan det være nødvendig for deg å plassere pasienten i trekkraft. Han kan trenge hjelp puste også, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden. Hold ham så rolig som mulig, administrere beroligende midler, hvis dette er bestilt, for å tillate mindre bevegelse eller irritasjon under tester og behandlinger; må du også overvåke sitt oksygenopptak også. Andre ting legen kan orden er plassering av et kateter, for derved å tillate pasienten å bli kvitt avfall og ikke har det sitter i sitt blæren. Vitale tegn må også overvåkes nøye, ettersom pasienten kan utvikle hjerte- og tegn på stress eller blodpropp. Legen kan bestille en medisin som heter Medrol skal gis til pasienten, og dette må gjøres med en gang å muligens redusere skader på ryggmargen. Of course, å holde listene nøye oppdaterte er alltid et must, da dette holder leger og andre sykepleiere som kommer inn på ulike skift oppdatert og klar over noen historie eller potensielle komplikasjoner.

Fortsatt Care

Pasienten vil mest sannsynlig bli tatt til sykehuset for å bo i flere dager eller uker. Hvis han ikke er i stand til å bevege seg under et visst punkt, kan han være i faresonen for visse komplikasjoner. Du må holde overvåking hans hjerte og lungehelse, spesielt ser for blodpropp, som immobilisering drastisk øker risikoen for disse. Han kan trenge øvelser kalt range-of-motion øvelser for å holde sine armer og ben fra å miste muskler og å holde dem fra å bli slapp og trangt. Sørg for at pasienten er slått eller flyttes til en annen stilling annenhver time slik at risikoen for trykksår kan minimeres; undersøke hans hud hver åttende time. Pasientens inngang og utgang må kartlegges; på den måten hvis tegn til retention dukker opp, kan noe gjøres for å hjelpe pasienten. Du må gi alle medisiner som er bestilt og kartlegge at de ble gitt. Igjen, er kartlegging avgjørende på dette punktet for å vise pasientens fremgang og historie.

Rehab

Som pasient blir bedre, kan han bli overført til et rehabiliteringssenter for å komme seg og lære å leve med sin skade. Som sykepleier i rehabiliteringssenter, kan du ha flere jobber. De fleste rehab innebærer terapeuter og fysioterapeuter, men du vil bli overvåke pasientens helse generelt, og du kan hjelpe til med visse ting. Du vil hjelpe pasienten i hans utvinning prosessen ved å oppmuntre ham til å gå til hver økt med fysioterapeut, da dette vil øke hastigheten hans utvinning. Mens det, vil han bli arbeider ikke bare med bevegelse og styrketrening, men han vil være å lære hvordan man skal leve med sin skade, for eksempel ved hjelp av en rullestol. Han vil være relearning selv de enkleste oppgaver fordi han er nødt til å gjøre dem på en annen måte nå. Du må også lære pasienten om visse fysiske aspekter av sin skade og ting som han kunne forvente når han kommer hjem. Han kan trenge å bli undervist i hvordan å bruke et kateter; Han kan trenge undervisning om UTI og ta vare på huden hans, så vel som gjør at hans hjem er klar for ham når han kommer dit.

Comfort Tiltak

Pasientens miljø må være egnet til hans behov på dette tidspunktet. Holde rommet på en behagelig temperatur, og sørge for at pasienten har masse tepper. Dersom pasienten har urin eller tarm inkontinens, sørge for at han holder seg ren og tørr, så mye som mulig. Du må kanskje å administrere smertestillende medikamenter etter behov, også som bestilt av legen. Sørg også for at pasienten får nok hvile ved å gi ham så mye privatliv som han trenger. Dersom pasienten ikke kan hvile, kan visse ting gjøres for å hjelpe ham i dette, for eksempel visuelle bilder, der du hjelpe pasienten til å lukke øynene og forestille seg et sted han heller vil være på dette tidspunktet. For eksempel kan han ønsker å være på en strand, høre og føle bølgene kommer lapping i, og varmen fra solen som skinner ned på ham. Bare det å kunne lene seg tilbake og se alt dette i hodet og forestille seg dette kan hjelpe ham til å slappe mye mer.

Psykologisk Care

Gjennom alle de ekstra stress som en ryggmargsskade produserer, vil pasienten trenger du noen ganger å bare være der som hans sykepleier. Han vil trenge oppmuntring og all den hjelp du kan mønstre fra begynnelsen. Han kommer til å trolig gå gjennom en sorgprosess, som han føler han har mistet en del av hans liv som han aldri kan få tilbake. Han kan ha problemer coping. Som hans sykepleier, må du sørge for at du kommunisere effektivt med ham; studere og forske sin skade, slik at du fullt ut forstår hva som skjer med ham fysisk. Dette vil gi rom for bedre kommunikasjon med pasienten. Vær ærlig og åpen med ham; ikke sugarcoat noen detaljer fordi dette kan føre til mistillit senere. Viktigst, lytte til pasienten. Han trenger bare et lyttende øre på dette punktet. Som han forbedrer og begynner å få muligheten til å gjøre visse ting på egen hånd, oppmuntre ham og prise ham, da dette vil forbedre sin følelsesmessige velvære sammenlagt og kunne anspore ham til å holde det gående og ikke å gi opp. Bli kjent med pasienten og hva han liker eller misliker. Hvis du skal administrere en behandling, forteller pasienten hva du gjør i full detalj, slik at han forstår hva du kan forvente. Hvis pasienten blir lei, noe som er meget mulig med immobilisering, finne interessante ting for ham å gjøre, basert på hva du har lært om ham, ved å bli kjent med ham. Til slutt, se etter og rapportere eventuelle tegn på psykiske plager hos pasienten, slik at hvis behovet oppstår, kan han bli sett av en sosialarbeider eller terapeut.