Digidexo.com

Venstre Frontoparietal funksjoner i hjernen

Venstre Frontoparietal funksjoner i hjernen


Den menneskelige hjernen er delt inn i fire eksterne seksjoner eller lapper: frontal, parietal, occipital og tidsmessig. Ytterligere klassifisering av høyre og venstre hjernehalvdel deler hjernen i to. Hver del av hjernen, inkludert venstre frontoparietal regionen, har en spesifikk funksjon.

Frontal Lobe

Frontallappen er ansvarlig for resonnement, planlegging, følelser kontroll og personlighet. En del av venstre pannelapp hjelper deg konvertere tanker i ord.

Isse Lobe

Den isselappen styrer sanseopplevelser, hjelper deg å forstå auditive og visuelle signaler ved å koble dem med hukommelsen, og gir deg muligheten til å forstå muntlig og skriftlig språk.

Frontoparietal Region

Den frontoparietal region er den delen av hjernen hvor frontpartiet og parietallappene møtes.

Venstre isselappen

Den venstre siden av isselappen styrer evnen til å skrive, regne, forstå muntlige og skriftlige språket, og oppfatter gjenstander som normalt.

Venstre Frontoparietal Region

Den venstre frontoparietal regionen er den delen av venstre frontpartiet og parietallappene som overlapper hverandre. Når hjerneaktiviteten mellom lapper, kalles det "crosstalk". Ifølge et eksperiment av Daniel Weissman fra University of Michigan, Ann Arbor, et nettverk av vev langs kantene på frontpartiet og parietallappene operere oppmerksomhet, beslutningstaking og intelligens, melder New Scientist.