Digidexo.com

Diet Alternativer for kolitt

En variasjon av inflammatorisk tarmsykdom, er kolitt en frustrerende og irriterende medisinsk tilstand som kan påvirke noen. Hvis du er diagnostisert med ulcerøs kolitt, er det viktig å snakke med legen din eller en registrert kostholdsekspert for å formulere en kolitt diett. Riktig kosthold og ernæring ledelse er svært viktig når kampene kolitt, som visse matvarer konsekvent forverre ulcerøs kolitt symptomer.

Bakgrunn

Ifølge WebMD, er ulcerøs kolitt er en sykdom som påvirker endetarmen og tykktarmen (colon). En person med kolitt vil oppleve betennelse i tykktarmen er innvendig foring og veggen i endetarmen. Denne betennelsen forårsaker det berørte vevet blir rød, hoven og flekket med magesår. Symptomene på ulcerøs kolitt er magesmerter, magekramper og diaré. Tilstanden kan også føre til dårlig appetitt, anemi, tretthet, leddsmerter og leverproblemer. Selv ulcerøs kolitt ikke er forårsaket av matvarer direkte, gjør visse matvarer forverre symptomene. Av denne grunn er det viktig å behandle ulcerøs kolitt med en spesifikk kolitt diett.

Foods å spise

Som med alle vanlige kosthold, mat med høyt protein er viktig for kolitt kosthold. Foods høy i protein inkluderer kjøtt, fjærfe, fisk, egg og meieriprodukter. Men husk at meieriprodukter kan ytterligere forverre din kolitt symptomer. Hvis du er laktose intolerant, eller har en vanskelig tid å fordøye melkeprodukter, bør du unngå melkeprodukter helt. Vegetarianere kan finne sin protein fra meieriprodukter og vegetabilske proteinkilder, som for eksempel soyabønner. I tillegg til proteinkilder, bør ulcerøs kolitt kosthold også være høy i fiber. Fiberrik mat bør hjelpe fordøyelsessystemet komme tilbake i en naturlig rytme; Disse matvarer inneholder hele korn brød, pasta og frokostblandinger, sammen med frukt og grønnsaker. Imidlertid kan legen anbefale at du begrenser fiberrik mat i løpet av en kolitt blusse opp (når symptomene er spesielt aktiv). Det er også svært viktig å drikke minst åtte glass vann per dag, da dette vil hjelpe deg i å bli dehydrert eller forstoppelse.

Matvarer for å unngå

Naturligvis bør eventuelle spesifikke matvarer som forverre dine kolitt symptomer unngås. Disse matvarer kan variere fra individ til individ, så det er viktig å holde en matdagbok når du er erfaring kolitt symptomer, for å knytte visse matvarer til symptomene. Som en generell regel, foreslår WebMD at alle med ulcerøs kolitt bør unngå følgende matvarer eller stoffer: krydret mat, raffinert sukker, alkohol, koffein, kullsyreholdige drikker, tørket frukt og sorbitol. Disse matvarer alle har en tendens til ytterligere irritere tarmen, noe som resulterer i økt magekramper og smerter. I tillegg anbefaler HealthCastle.com også at du eliminere gassproduserende matvarer fra din kolitt kosthold. Med kolitt, kan du allerede ha oppstått en høy mengde gass, så begrenser inntaket av disse matvarene bør redusere dette symptomet litt. Betydelige gassproduserende matvarer inneholder brokkoli, kål, rosenkål, tørkede linser, løk og blomkål.