Digidexo.com

Hvordan håndtere med irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en tilstand som rammer tusenvis av menn og kvinner. Mens tilstanden er ikke alvorlig eller livstruende, kan IBS symptomer forstyrre livet og gjøre en person føler ubehag. Heldigvis finnes det måter å håndtere denne fordøyelsen lidelse.

Hvordan håndtere med irritabel tarm syndrom

•  Ta en fiber supplement. Flere faktorer bidrar til irritabel tarm syndrom. Ofte forverrer en lav-fiber diett tilstanden. Sørg for å spise rikelig med frukt og grønnsaker. Om nødvendig, ta turen til nærmeste stoffet butikken og plukke opp fiber caplets.

Figur dine irritabel tarm symptomer. Visse matvarer og drikke kan forverre irritabel tarm symptomer. Hold en food diagram. Dette bidrar til å presisere mat og drikke som produserer symptomer. Slutte å spise mistenkte matvarer for en uke, og se om symptomene bedres.

Hold deg unna melk og melkeprodukter. Selv om irritabel tarm syndrom skiller seg fra laktoseintoleranse, melk og andre meieriprodukter og bringe på IBS symptomer som diaré, forstoppelse og magesmerter.

Drikk minst åtte glass vann om dagen. Personer med irritabel tarm-syndrom normalt håndtere anfall av forstoppelse. Bekjempe dette problem med vann. Å drikke åtte glass om dagen myker avføring og tillater dem å passere gjennom tarmen.

Lær hvordan å håndtere stress og angst. IBS lider kanskje merke at deres symptomer intensivere når de er slitne eller stresset. Øv noen avspenningsteknikker og lære å håndtere stress.

Få en resept fra en lege. Det er medisiner for å behandle symptomer på irritabel tarm syndrom. Hvis depresjon eller angst utløser tilstanden, kan leger foreskrive en anti-depressivt.