Digidexo.com

Definisjon av Vanadyl sulfat

Vanadyl-sulfat er en form for nærings vanadium. Vanadyl sulfat er et næringsstoff som er involvert i bein utvikling og vekst. Vanadyl sulfate etterligner insulin, bryte ned glukose raskere for energi. På grunn av sin funksjon, har nærings blitt introdusert som en hovedingrediens for bodybuilding kosttilskudd. Vanadyl sulfat er ikke anbefalt for noen spesifikk sykdom, unntatt for diabetes. Næringsstoffet bryter ned glukose raskere ved å forbedre følsomheten overfor insulin i type 2 diabetikere.

Kilder

Vanadium er funnet i flere kilder i populær mat og krydder som pepper, egg, reddiker og vegetabilske oljer. Selv om det finnes i mange kosttilskudd kilder, kroppen bare absorberer ca 5% av daglig vanadium inntak. Kosttilskudd som er tatt med vanadium kan øke insulin-aktivitet, som fører til hypoglykemi.

Diabetes

På grunn av den insulin-ligne funksjonen, vanadyl-sulfat har vært brukt i forebygging og behandling av diabetes. Flere dyreforsøk har blitt utført på vandadyl sulfate å indusere glukose sammenbrudd som en måte å kurere diabetikere. I studier utført ved Joslin Diabetes Center i Boston, Mass., Ble vanadyl sulfate vist seg å redusere mengden av total kolesterol hos pasienter med type 2 diabetes. Men de doser som er foreskrevet til disse test pasientene var ekstremt høy, slik at forskere er fremdeles usikker på sin effektivitet mot sykdommen.

Bodybuilding Supplement

Vanadium er lagt til bodybuilding kosttilskudd for ekstrem vekttrening. Men viser ingen kliniske bevis for at økt insulin aktivitet fra vanadium er gunstig for bodybuilder. Studier utført av JP Fawcett, SJ Farquhar og RJ Walker på utøverne viste ingen økt nytte vanadyl sulfat.

Forholdsregler

Det er bivirkninger fra bruk av vanadyl sulfate inkludert magesmerter, diaré, kvalme, oppkast og gass. Bivirkninger av vanadyl sulfat kan inkludere anemi, lavt antall hvite blodlegemer og økte kolesterolnivåer. Immunsupprimerte pasienter bør ikke ta vanadyl sulfat.

Selv om de kliniske forsøk som er nevnt har vist en viss forbedring i diabetikere, er det en risiko for å få hypoglykemi fra bruken av vanadyl-sulfat. Diabetikere som injiserer insulin er spesielt utsatt for hypoglykemi og bør ikke ta tilskudd. I tillegg har høye doser av vanadyl sulfat også blitt koblet med økt risiko for lever eller nyreskade.

Legemiddelinteraksjoner

Vanadium samhandler med foreskrevet medisiner, særlig blodfortynnende. Tar vanadium med andre legemidler som aspirin, heparin eller warfarin øker sjansen for overdreven blødning. I tillegg er medisiner som senker blodglukosenivået kontraindisert med vanadium tilskudd.