Digidexo.com

Hva er hverdags Bruker for buffere?

Hva er hverdags Bruker for buffere?


I lekmann vilkår, en "buffer" er en løsning som kombinerer en syre eller base og en annen base eller syre som tilsvarer det, en blanding som deretter balanserer og moderate pH - den relative surhetsgrad - av alle andre løsning til som du legger det. Bufferløsninger har et bredt spekter av bruksområder, ikke bare innenfor kjemi og biologi laboratorier, men i hverdagen også.

I kroppen

Kanskje deres mest relevante hverdags søknad, buffere er aldri mangelvare i kroppen. En buffer av karbonsyre (H2CO3) og hydrogen-karbonat (HCO3-), for eksempel, arbeide i samklang for å holde pH-verdien av blodet ved en nøytral 7.4. Et annet eksempel på buffere innenfor menneskekroppen er "hemoglobin" kompleks, som bindes til overskytende protoner (med andre ord, hydrogenioner) muskler slipper under trening, slik at legemet kan bruke de produserer oksygen sammen med hydrogen.

Kommersielle produkter

Buffere er også viktig i visse kommersielle husholdningsprodukter. Sjampo, inneholder for eksempel buffere av sitronsyre og natrium-hydroksyd, som arbeider for å balansere ut den naturlige alkalitet av såpe, som ellers ville brenne hodebunnen. Hvis du har en baby, har du sikkert lagt merke til at bruk av babyen lotion til hans utslett lindrer det ganske raskt. Dette er fordi barnet lotion er bufret til en svakt sur pH-verdi på seks, som hemmer veksten av bakterier og andre patogener.

Alkohol Produksjon

Buffere ikke bare hjelpe til aspekter av hverdagen som er bra for helsen, men. Sentralt i alkoholproduksjon er en prosess som kalles "gjæring", karakterisert ved at sukker konvertere til alkohol i fravær av oksygen. Uregulert, kan denne prosessen føre til svinn av materialet blir gjæret, slik at øl, vin og brennevin produsenter ofte legge buffere til sine mikser, som regulerer deres pH-verdier, slik at dette ikke er mulig.