Digidexo.com

Hvordan man skal vurdere knesmerter

Knesmerter er en av de vanligste plagene i USA. Mellom idrettsskader, overforbruk, fedme, og en aldrende befolkning, er flere og flere kneproblemer blir sett hvert år av leger. Knær er også vanskelig å vurdere ved at det i noen tilfeller kan de forårsake mindre smerte, men skaden kan være alvorlig hvis den forblir ubehandlet. Å vite noen enkle trinn for å hjelpe deg å vurdere din knesmerter kan hjelpe deg å ta beslutninger om behandling.

Bruksanvisning

Hvordan man skal vurdere knesmerter

•  Gi din smerte. Tenk om smerter i kneet og legg den på en skala fra en til ti, med ett å være nesten ingen ubehag, og 10 er den verste smerten du noen gang har følt i livet ditt. Har partneren din skrive det ned.

Gi din smerte på samme skala som du bøye kneet. Prøv å bøye det så mye som mulig uten å forårsake verre skade eller uutholdelig smerte. Skriv ned smerteskala nummeret.

Med hjelp av din hjelper, prøv å stå og sette vekt på kneet. Igjen, rangere din smerte og skrive det ned.

Prøv å gå med hjelp, eller, hvis mulig, uten hjelp. Rangere din smerte skala og ta det opp.

Vær spesielt oppmerksom under hver del av hva slags smerte er til stede: skarp, kjedelig, sliping, dukker, rive, etc. Hvis det er noen hørbare lyder, gjøre oppmerksom på disse også.

Hvis noen av dine score rangere en fem eller høyere, må du se en medisinsk faglig. Hvis du har en følelse av ustabilitet, som kneet kan spenne, må du komme til en lege umiddelbart. Fortsetter å bruke et kne med disse problemene er bare kommer til å forverre skaden.

Hvis smertene er på noe punkt uutholdelig, glemmer å prøve å rangere det og få deg til nærmeste legevakten. Du kunne ha et brudd eller verre.

Tips og advarsler

  • Mild smerte er ofte et resultat av en belastning eller forstuing. Ice, kan Rest, Elevation, og Compression bidra til å lindre disse skadene.
  • Hvis det er mistanke om at den felles har forstuet, søke medisinsk hjelp umiddelbart. Smerten fra denne skaden er intens og pinefull, men ofte forsvinner når kneet er tilbake på plass. Sørg for å se en lege, så det er sannsynlig å være indre skader etter en forvridning.