Digidexo.com

Natural Thyroid Diet

Den skjoldbrusk er en liten kjertel som gjør en stor forskjell i måten kroppen din forbrenner kalorier og bruker energi. Ligger på forsiden av halsen, skiller det hormonene tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3). Ved å absorbere jod i mat, er skjoldbruskkjertelen i stand til å produsere disse hormonene som styrer stoffskiftet. Det er viktig å spise riktig kosthold for å opprettholde skjoldbrusk funksjon. Innlemme skjoldbrusk-nyter mat og se forskjellen det gjør i hvordan du føler.

Jod

Å forbedre thyroid funksjon, er det svært viktig - om du har en normal skjoldbruskkjertelen eller har hypotyreose - for å inkludere jod-rik mat i kostholdet ditt, for eksempel meieriprodukter, hele korn, egg, skalldyr, soyasaus, tang, fet fisk, yoghurt, og soyaprodukter. Avstå fra å bruke tannkrem med fluor, som blokkerer jod reseptorer i skjoldbruskkjertelen. Du bør også avstå fra å drikke vann fra springen som du mistenker inneholder fluor. Aldri fordøye jod. Det er giftige for kroppen i konsentrerte mengder. Hvis du ønsker å bruke jod som et supplement, lage en liten rund sirkel av jod på magen før du går til sengs. Når du våkner opp om morgenen, sjekk og se om det er der fortsatt. Hvis jod patch forsvinner, har du sannsynligvis en jod-mangel. Lag en liten sirkel annenhver natt til du fortsatt har det i morgen.

Selen

Lave nivåer selen i stor grad hindre skjoldbrusk funksjon. Det er svært vanlig for de med hypotyreose å ikke ha nok av dette næringsstoffet. Fyll din diett med selen-rik mat som løk, hvitløk, skalldyr, paranøtter, tare, solsikkefrø, egg og sopp. Selen er ikke den eneste næringsstoffet du trenger for en sunn skjoldbrusk funksjon. Det kan være lurt å ta kosttilskudd som sink, l-tyrosin, vitamin B og jern. Jernmangel er en annen vanlig årsak til skjoldbrusk problemer. Spis rikelig med grønne blader, østers, magert rødt kjøtt, kylling og tørket frukt. Avstå fra all mat som inneholder antacida og fosfater. Disse matvarer inneholder øl, brus, sjokolade og iskrem.

Matvarer for å unngå

Det er mat som blokkerer jod som bør unngås hvis du har hypotyreose eller lavt jod, eller bekymret du kan ha skjoldbrusk funksjonsfeil som ikke inkluderer hypertyreose. Disse jod-blokkerende matvarer er alle soyaprodukter, sennep greener, kål, neper, grønnkål, brokkoli, peanøtter, blomkål og bok choy. Eliminere raffinert mel, fet mat, sukker og bearbeidet mat. Få rikelig med mosjon og drikke minst åtte glass 8 oz. vann om dagen for å skylle ut giftstoffer.