Digidexo.com

Leg Svakhet i et barn

Leg Svakhet i et barn


Det finnes mange grunner for leg svakhet i et barn, men bare tilstrekkelig måte å oppdage den underliggende årsaken er å gjøre en avtale med en barnelege og starte prosessen med diagnose.

Betydning

Barn klager på svakhet av nedre ekstremiteter kan ikke alltid være en grunn til alarm. Når musklene er overtrøtt, eller et barn er utvinne fra en sykdom eller skade, kan noen svakhet oppstå. Men hvis disse årsaker er utelukket, er det best å oppsøke lege.

Typer

Ifølge Morgan Stanley Children Hospital, er det omtrent ti store typer nevromuskulære sykdommer som kan forårsake leg svakhet, med flere sykdommer i hver hovedkategori. For eksempel viser Milton S. Hershey Medical Center ni forskjellige typer muskeldystrofier.

Diagnose

Den Weill Cornell Medical College rapporterer at det er flere diagnostiske prosedyrer som vanligvis brukes for å utelukke nevromuskulær sykdom som årsak til beinet svakhet i et barn. En fysisk undersøkelse, muskel biopsi eller electromyogram utføres vanligvis, i tillegg til de nødvendige blodprøver.

Behandling

En av de mest viktige aspekter ved behandling av nevromuskulære lidelser hos barn er tidlig intervensjon for å hindre misdannelse og komplikasjoner. Den landsomfattende Barnas Rehabilitering Programmet anbefaler at en omfattende fysioterapi rutine etableres av en medisinsk faglig så snart en endelig diagnose er gjort.

Andre hensyn

Noen ganger leg svakhet i et barn er idiopatisk, betyr ingen kjent årsak. Dette betyr ikke at en underliggende tilstand ikke eksisterer, det betyr bare at årsaken kan være en sykdom som ennå ikke er oppdaget. I denne situasjonen er kontinuerlig overvåking av en barnelege tilrådelig.